Színes

Íme a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál eddigi indulói

 

Miután tavaly a svéd Loreen nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált (ráadásul másodszor), az év legnagyobb zenei showműsora Malmöbe költözik májusban. A jegyek elképesztő gyorsan fogynak, miközben sorra derülnek ki az idei év delegáltjai. Magyarország idén sem vesz részt a versenyben.

Egyesült Királyság: Olly Alexander

Olly Alexander
Olly Alexander. Fotó: Joshua Wilks, PAPER

A brit énekes tavaly decemberben jelentette be, hogy ő képviseli a szigetországot az Eurovízión. Azt egyelőre nem tudni, milyen dallal lép majd fel, de az énekes azt elárulta, hogy nem ballada lesz.

Írország: Bambie Thug

Az első nembináris művész, aki Írországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon. Bambie Thug magát az „ouija pop” műfajába sorolja. Dalának címe Doomsday Blue és nemrég a The Late Late Show-ban mutatta be a dalt.

Ausztria: Kaleen

Ausztriát idén az énekesnő-táncosnő Kaleen képviseli. Többször is részt vett már a dalfesztiválon, más-más funkciókban: háttérénekesként, táncosként, más országok produkcióinak kreatív igazgatójaként. Dalának címe We Will Rave lesz. Alább egy korábbi dala segítségével lehet megtekinteni, mire képes.

Albánia: Besa

Az erőteljes hangú Besa a Zemrën n’dorë (Szív a kézben) című dalával nyerte meg a helyi válogatót.

Belgium: Mustii

Belgiumot nem más képviseli, mint Mustii, a belga Drag Race egyik zsűritagja. Az énekes-színész hazájában rendszeresen toplistás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mustii ( ) (@mustiimusic) által megosztott bejegyzés

Ciprus: Silia Kapsis

Silia Kapsis
Silia Kapsis. Fotó: Silia Kapsis Facebook oldala

Ciprust idén az ausztrál születésű, de ciprusi görög felmenőkkel rendelkező Silia Kapsis képviseli. Első dalát 12 évesen írta, a dalfesztiválon a Liar című dalt fogja előadni.

Grúzia: Nuca Buzaladze

A grúz énekesnőt a Georgia’s Got Talent című televíziós műsorban fedezték fel, de tavaly az American Idolban is részt vett, ahol Kylie Minogue-gal is adott elő közösen egy dalt.

Csehország: Aiko

Az énekesnőt a Česko Slovenská SuperStar című műsorban fedezték fel, az Eurovízión a Pedestal című dalt fogja előadni.

Franciaország: Slimane

Franciaországot az algír származású, de már az országban született Slimane képviseli, akit 2016-ban a The Voice  France-ban fedeztek fel. Azóta több mint kétmillió lemezt adott el. A versenyen a Mon Amour című dallal vesz részt.

Görögország: Marína Száti

A szudáni arab és görög származású Marína Száti első albuma 2022-ben jelent meg, zenéjében a görög, arab és balkáni dallamokat kombinálja. Versenydalát még nem hozták nyilvánosságra, alább egy korábbi dalát szerepeltetjük, ízelítőül.

Hollandia: Joost Klein

A pop-hardcore-punk művész Joost Klein képviseli Hollandiát idén. A költő és zenész első nemzetközileg is sikeres dala a Friesenjung volt, amely a német és az osztrák slágerlistákra is felkerült. Az euróvíziós dalának címe egyelőre nem ismert.

Szlovénia: Raiven

Az énekesnő, dalszerző és hárfás Raiven Veronika című dalával képviseli Szlovéniát. Ez a negyedik alkalom, hogy az ország őt delegálja az Eurovízióra.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin