Kultúra

Ilyen keleti nyitást szeretnénk – PP Krit és a Fire Boy

fotó: The Toys

 

Nem is olyan régen volt az, amikor még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy énekes a videoklipjében egy azonos nemű szereplővel flörtöljön. Ma már a nyíltan LMBTQ zenészek nem kényszerülnek arra, hogy a klipekben heterónak mutassák magukat, és a nyugati darabokat többnyire ismerjük is. Ami azonban kívül esik a mainstream angolszász popkultúrán, arról könnyű lemaradni, pedig nyilván máshol is készülnek ilyen zenei videók.

Ma jelent meg például a thaiföldi PP Krit klipje, akinek a Fire Boy videójában egy férfi modell a párja. Thaiföld filmipara erősen nekifeküdt a romantikus boys love sorozatok gyártásának, és PP Krit, polgári nevén Krit Amnuaydechkorn volt a főszereplője az egyik kortárs kultikus darabnak. A coming of age történetet elmesélő I Told Sunset About You első évadát egyesek egyenesen a Szólíts a neveden világához mérték, a sorozat a környékbeli országokban is jól futott, és olyan hatása volt, hogy felpörgette Phuket turizmusát, ami a koronavírus-járvány után nehezen tért magához. Aztán jött a Phuketen játszódó sorozat, és jött a turisták hada is, akik a forgatási helyszíneket akarták személyesen felkeresni.

Talán furcsának tűnhet, hogy egy boys love sorozat színésze a popsztársággal kacérkodik, pedig az effajta álláshalmozás egyáltalán nem ritka Ázsiában, sőt. A nagy nemzetközi koncertszervező cégek stadionokat töltenek meg több országban is annyival, hogy összeterelik egy színpadra a legnépszerűbb thai BL sorozatok színészeit, akik kicsit énekelnek és táncolnak a rajongók örömére.

 

 

P.S.: PP Krit partnere a klipben egy mauritiusi divatmodell, Jason T volt:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason T (@zazonn)

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin