Kultúra

Humen podcast: Vendégünk Hanzli Péter, az LMBT Történeti Hónap szervezője

fotó: Petrekovits Márton

A Humen Erőforrás podcast adásaiban Kanicsár Ádám András beszélget a meghívott vendégekkel mindenről, ami kicsit is LMBTQ+.

Vendége ezúttal Hanzli Péter, az LMBT Történeti Hónap szervezője, aki a kezdetektől fogva részt vesz az eseménysorozat körüli munkákban. Petivel sok mindenről beszélgettünk: a történeti hónap történelméről, a történeti hónap történeteiről, az LMBTQ+ történelem kutatásának nehézségeiről, és hogy miért is fontos, hogy minél több ember vegyen részt ezeken az eseményeken és megismerje a közösség történelmét, valamint kultúráját. Legyen szó akár a közösség, akár a többségi társadalom tagjairól.

Az adás az alábbi felületeken érhető el:

HALLGASD MEG INGYENESEN ITT!

 

HALLGASD A SPOTIFY FELÜLETÉN!

 

A ma induló LMBT Történeti Hónap már a 12. alkalom Magyarországon, és a korábbi évektől eltérően nem februárban, hanem márciusban várja programokkal az érdeklődőket Budapesten, Szegeden, Debrecenben és online egyaránt. A rendezvénysorozat az LMBT emberek történelemben való jelenlétét kívánja megmutatni, ugyanakkor fontos szerepe van az LMBT közösség építésében is. 2024-ben több mint 40 program közül csemegézhet mindenki, a teljes lista megtalálható a rendezvény honlapján.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin