Hírek

Holnapig még lehet jelentkezni a Háttér Lelki Segítő Képzésére

2018. őszén is elindítja telefonos és chat operátor képzését a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat. A képzés során a résztvevők önismereti-, kommunikációs-, és empátiás fejlesztést valamint elméleti oktatást is kapnak.

Mit csinál a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat?
Anonim szolgálatuk minden nap (hétvégén és ünnepnapokon is) fogad hívásokat, elsősorban LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális) témájú kérdésekben. Évente több mint 3000 hívást fogad, nem csak LMBTQI emberektől, de a helyzetet nehezen feldolgozó szülőktől, családtagoktól is.

Mi az a lelki segítő képzés?
Önkéntes operátoraik szakemberek által vezetett képzéseken vesznek részt, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon és az etikai szabályokat betartva tudjanak segítséget nyújtani. A telefonos ügyelői képzést minden év őszén indítják. A képzésről bővebb információ a Lelkisegély oldalán található.

 

 

Milyen hosszú a képzés?
A 160 órás képzés októbertől júniusig havontai 1-3 hétvégi napot igényel.
A kurzus elméleti része  húsz hétvégi napot, míg a gyakorlati része  választható napokon átlagosan heti egy esti alkalmat jelent. Fél év operátori gyakorlat  után vehető fel a chat modul.

Mennyibe kerül a részvétel?
A képzés ingyenes, de a tanfolyamot elvégzőktől legalább egy évnyi önkéntes munkára számítunk, ami körülbelül heti egy estés elfoglaltságot jelent.

Hogyan lehet jelentkezni?

Ha jelentkezni szeretnél:

VAGY

  • írj magadról egy rövid bemutatkozást
  • írd meg, miért szeretnél lelki segítőként dolgozni
  • írj le egy számodra jelentős problémát vagy konfliktust az életedből, és hogy hogyan oldottad meg!
  • írd meg telefonos elérhetőségedet is, hogy egyeztethessük majd a személyes beszélgetés időpontját, ugyanis a felvételt személyes beszélgetés előzi meg.

Leveledet a operatorkepzes@hatter.hu e-mail címre várjuk.

Jelentkezési határidő 2018. szeptember 20.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb