Egészség

HIV-vel élő férfi osztogatott öleléseket Máltán

Ahogy a világ számos országában, úgy Máltán is sokak szemében tabunak számít a HIV. Egy dán férfi azonban most megmutatta, hogy igenis van remény az elfogadásra és a tabu ledöntésére.

Chris Vincent HIV-aktivista döntött úgy, hogy megmutatja Máltának: nem kell félni a vírustól.

Máltán ma a kormány ugyanis biztosít megfelelő HIV-oktatást és felvilágosítást, valamint a HIV-vel élők egészségügyi ellátása is másként zajlik, mint másutt a világban. Míg orvosi kutatások – és a mindennapi tapasztalat – bizonyítotják, hogy napi egy, mellékhatásokkal nem járó tabletta bevétele is elegendő, addig Máltán napi 6-7 tablettával kezelik az embereket, amitől fizikai (fáradékonyság, hányinger) és mentális problémáik is lehetnek.

Éppen ezért Chris Vincent kiállt Málta fővárosában, Vallettában egy papírral, melyre azt írta: HIV-vel élek. Félsz megölelni?  Bár a szeles időjárás nem kedvezett a feliratnak, Vincent mégis több ölelést kapott, mint amennyire számított.

Az emberek szeretettel, kedvességgel mentek oda hozzá nemtől, nemzetiségtől, kortól és szexuális orientációtól függetlenül. A nap végén még az az egy attrocitás sem tudta lelombozni, hiszen sikerült a küldetése: a LovinMalta csapatával együtt megmutatta, hogy Máltán az emberek többsége nyitott és elfogadó.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin