Nagyvilág

A queer fiatalok védelmét ígéri Joe Biden

Joe Biden elítélte azt a vitatott floridai törvényjavaslatot, amely megtiltaná az LMBTQ-identitásokról szóló beszélgetéseket az osztálytermekben.

A „Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslat ellen közösségi média bejegyzésben szólalt fel az Egyesült Államok elnöke. Ígéretet tett rá, hogy „harcolni fog” a közösség „biztonságáért”.

Szeretném, ha az LMBTQI+ közösség minden tagja – különösen azok a gyerekek, akiket ez a gyűlöletes törvényjavaslat érinteni fog – tudná, hogy szeretnek és elfogadnak titeket, úgy ahogy vagytok” – írta Biden. „Támogatlak Titeket, és kormányom továbbra is harcolni fog a védelemért és a biztonságért, amit megérdemeltek„.

Biden kommentárja mellé a Fehér Ház Twitteren közzétett korábbi üzenetét osztotta tovább, amelyben elítélte a republikánus törvényhozókat a törvényjavaslatért. A Fehér Ház tweetje szerint a „konzervatív politikusok” Floridában egy olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, „amelynek célja az LMBTQI+ gyerekek megtámadása”.

A kormányzat ezt szembeállította Bidennel, aki elnöksége során mindvégig kiállt az LMBT+ közösség mellett, és „az iskolák nyitvatartására és a diákok mentális egészségének segítésére” összpontosított.

 

 

A jogszabály-tervezet azután kapott különösen nagy figyelmet, hogy a floridai kormányzó is kiállt mellette. Ron DeSantis egy miami fellépése során azt mondta, hogy “teljesen helytelen”, ha tanárok és egyéb iskolai alkalmazottak beszélgetést folytatnak a diákokkal a nemi identitásukról vagy szexuális irányultságukról. Állítása szerint egyes iskolákban “előfordultak olyan esetek”, amikor a gyerekeknek azt mondták, hogy “még ne válasszák meg a nemüket”

Láttunk olyan eseteket, amikor egyes emberek azt mondták a diákoknak az iskolában, hogy “Ó, hát, ne aggódj, ne válaszd még meg a nemedet, foglalkozz inkább ezzel a sok más dologgal“” – mondta DeSantis. “Nem mondják el a szülőknek, hogy ezek a beszélgetések zajlanak. Ez teljesen helytelen.

.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin