Sport

Gus Kenworthy is ott lesz a pekingi téli olimpián

Gus Kenworthy csatlakozik a 2022-es pekingi téli olimpiára készülő, nyíltan LMBTQ-sportolók egyre növekvő táborához.

Az olimpikon a férfi freeskiing ski halfpipe kategóriájában képviseli majd a brit csapatot – lényege, hogy a versenyzők egy félcsőben mutatják be ügyességüket. A 2022-es téli olimpia lesz Kenworthy harmadik olimpiai szereplése, de ez lesz az első alkalom, hogy brit színekben versenyez. A 2014-es és a 2018-as játékokon az Amerikai Egyesült Államokat képviselte.

Részvételéről először az Outsports számolt be. A 2018-as téli olimpián 15 nyíltan az LMBTQ-közösséghez tartozó sportoló indult, de az Outsports szerint a közelgő játékokon ez a szám magasabb lesz – bár néhány hete még csak hétről lehetett tudni, őket részletesen be is mutattuk.

Korábban felmerült a kérdés, hogy Kenworthy indulhat-e a február negyedikén kezdődő 2022-es téli olimpián. Alig néhány hete osztotta meg ugyanis egy Instagram-posztban, hogy nemrég „súlyos agyrázkódást” kapott egy svájci edzőtáborban.

Elmagyarázta, hogy a múltban már volt „néhány komoly” agyi traumás sérülése, így „minden egyes újabb agyrázkódás súlyosságát hangsúlyozzák nekem”.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

gus kenworthy (@guskenworthy) által megosztott bejegyzés

 

Felépülése után Kenworthy újabb visszaesést szenvedett, mivel pozitív lett a COVID-tesztje.

Annak ellenére, hogy teljesen be voltam oltva, elkaptam” – írta akkor. „Bejelentkeztem egy szállodába, és 10 napos karantént tartottam, amíg a tesztem negatív nem lett, és nem kaptam engedélyt a hazarepülésre„.

Az olimpiai játékok közeledtével „hihetetlenül frusztrált” volt a folyamatos egészségügyi problémái miatt, de azt mondta, hogy „próbál pozitív maradni és reménykedik, hogy ez majd elmúlik”.

És úgy tűnik, Kenworthy türelmét megjutalmazták, mivel zöld utat kapott az olimpiai játékokon való részvételre.

Az olimpikon nemrég azt is megerősítette, hogy hamarosan visszavonul: a január 23-án véget érő X Games-en és a pekingi olimpián való részvétel után nem versenyez többé.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

gus kenworthy (@guskenworthy) által megosztott bejegyzés

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin