Sport

Hét nyíltan queer sportoló már biztosan indul a pekingi téli olimpián

Szinte hihetetlen, de alig fél évvel a tokiói nyári olimpiai játékok után már a küszöbön a pekingi téli olimpiai játékok, ahol a sokféle nemzet tagjai közül kikerülő LMBTQ-indulóknak bizony nehéz lesz felülmúlnia a tavalyi rekord éremtermést. Az összehasonlítás persze nem is feltétlenül fair dolog, hiszen a nyári olimpiákon mindig több a sportoló, amiből könnyen következik, hogy az LMBTQ-olimpikonok száma is magasabb.

A február negyedikén kezdődő játékok előkészületei már javában folynak, és már legalább hét, nyíltan az LMBTQ-közösséghez tartozó olimpikonról tudni, hogy Pekingben képviselik hazájukat. Rövid bemutató következik!

Kévin Aymoz (Franciaország)

Az ötszörös győztes és regnáló francia nemzeti bajnok Aymoz reméli, hogy ugyanúgy dominálja majd az olimpiát, ahogyan dominálta eddig a francia műkorcsolyázást. Ez lesz az első olimpiája.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kévin Aymoz (@kevin_aymoz) által megosztott bejegyzés

 

Jason Brown (USA)

Jason Brown tavaly a Pride Hónap során a közösségi médiában coming outolt. “Hiszem, hogy a szeretet mindig győzni fog, és minden történet másképp alakul minden egyes ember számára. Az enyém most egy kicsit kibontakozik. Meleg vagyok, és ez a történet még mindig íródik.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jason Brown (@jasonbskates) által megosztott bejegyzés

 

Guillaume Cizeron (Franciaország)

Cizeron a francia jégtánc egyik legendája. Négyszeres világbajnok, öt egymást követő évben megnyerte az Európa-bajnokságot, és hétszeres francia nemzeti bajnok. Versenypartnerével, Gabriella Papadakisszal remélik, hogy 2018-as olimpiai ezüstérmüket ezúttal aranyérem követi. Tavaly tavaszi coming outjáról itt írtunk részletesen.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Guillaume Cizeron (@guillaume_cizeron) által megosztott bejegyzés

 

Amber Glenn (USA)

Glenn, aki biszexuálisnak és pánszexuálisnak vallja magát, a női egyes pótselejtezőjében képviselni az Amerikai Egyesült Államok csapatát. Kénytelen volt visszalépni a múlt heti amerikai nemzeti bajnokságtól, miután megbetegedett és pozitív lett a koronavírus-tesztje. 2019.es coming outjáról itt írtunk részletesen.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amber Glenn (@amberglenniceskater) által megosztott bejegyzés

 

Timothy LeDuc (USA)

LeDuc és partnere, Ashley Cain-Gribble a Tennessee állambeli Nashville-ben aratott győzelmükkel második amerikai nemzeti bajnokságukon vannak túl. A 31 éves LeDuc nembinárisnak vallja magát, és egy nemrég adott nyilatkozatában elmondta, hogy edzők és mások is azt mondták neki, hogy tartsa titokban a szexualitását és a nemi identitását. Volt olyan korcsolyázó is, aki megmondta neki, hogy nem akarja vállalni annak a kockázatát, hogy meleg partnerrel korcsolyázzon.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ashley Cain-Gribble (@icegirlash) által megosztott bejegyzés

 

Paul Poirier (Kanada)

Poirier második kanadai nemzeti bajnoki címén van túl jégtáncban, és ismertségét arra szeretné használni, hogy láthatóvá tegye az LMBTQ-sportolókat.

Először az volt a hozzáállásom, hogy a magánéletem az az én magánéletem, a korcsolyázáson kívüli életem pedig az én korcsolyázáson kívüli életem” – mondta Poirier tavaly a Glory-nak. “Nem feltétlenül hagytam, hogy ezek a dolgok összefolyjanak. A jövő évi olimpiai játékok előkészületeivel határozottan látom a lehetőséget, hogy sokkal szélesebb közönséggel is megosszuk azt, amit csinálunk, és azt, hogy kik vagyunk, és ez a lehetőség számomra is kinyílik.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paul Poirier (@pauldpoirier) által megosztott bejegyzés

 

Eric Radford (Kanada)

Eric Radford műkorcsolyázó 2018-ban történelmet írt, ő volt az első nyíltan meleg férfi, aki aranyérmet nyert téli olimpián. Ugyanitt bronzérmet is szerzett, a 2014-es olimpiai ezüstérme mellé. Radford 2019-ben házasodott össze Luis Fenero spanyol jégtáncossal.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eric Radford (@ericradford85) által megosztott bejegyzés

 

 

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb