Hírek

Grindr-aranyérmek az olimpián

Amikor éppen nem heteró újságírók használják a Grindr-t, hogy szenzációhajhász sztorit szállítsanak, akkor az app a globális kommunikáció izgalmas eszköze is lehet. (Nem feltétlenül nálunk, itthon nem kimondottan ezen  van a hangsúly, bár a “Szex most?” típusú beköszönés tekinthető a kommunikáció kezdetleges formájának.)

Grindr iphone

 

Az alkalmazás egy meleg újságíró kezében igazi kincsesbánya, Julien Sauvalle számba is vette, hogy szigorúan a Grindrre fókuszálva, a helyszínen lévők felhasználókat vizsgálva melyik ország nyerte az olimpiát. Nem árulunk el hatalmas titkot, nem vagyunk az élmezőnyben.

Az olimpiai játékok idején 109 ország több mint 38.000 felhasználója használta a helyszínen az appot, a Grindr csapata pedig a több mint 14 millió üzenet adatait listázva készített egy kimutatást.

Felhasználók számát tekintve 28.544 fővel a képzeletbeli aranyérem a braziloké,  nem meglepő módon, hiszen ők voltak a házigazdák. Az amerikaiak az ezüstérmesek 1.322 fővel, a bronz pedig 411 fővel az Egyesült Királyságé. A sorrendben következő három ország: Argentína, Mexikó és Spanyolország.

Nem várt módon Katar, ahol a homoszexualitás ma is büntetendő, megszerezte az aranyat az egyetlen ember által elküldött legtöbb napi üzenet számát tekintve. Sauvalle szerint ennek két magyarázat lehet, vagy nagyon sürgősen kellett neki randipartner, vagy csak unalmában mindenkire ráírt a közelben lévők közül. Az ezüst egy apró karib-tengeri szigetországé, Curacaóé, a bronzot pedig egy guatemalai felhasználó szerezte meg. A sorrendben következő három ország: Bahrein, Dél-Afrika és Ausztrália.

dating-apps-grindr-1050x600-2_640x345_acf_cropped-1

A változatosság leginkább az ausztrálokat vonzotta, legnagyobb számban ők írta rá egy főre vetítve legtöbb ország felhasználóira, őket Thaiföld és Oroszország követte. A sorrendben következő három ország: Szingapúr, Dél-Afrika és Dominikai Köztársaság.

Az amerikai csapat mozdult rá leginkább a brazilokra, tegyük hozzá, a tornászaikra valószínűleg mások is rámozdulnának. Helyiekkel barátkozásban az angolok az ezüstérmesek, majd messze lemaradva Mexikó követi őket. A sorrendben következő három ország pedig: Argentína, Franciaország és Ausztrália.

A legtöbb képet napi szinten a dél-afrikaiak küldték fejenként, és értelemszerűen az egyébként is üzenet-bajnok Curacao és Katar követi őket. A sorrendben következő három ország: Finnország, Spanyolország és Guatemala.

Az alábbi térkép pedig a Rio de Janeiróban a játékok idején jelen lévő Grindr felhasználók számát mutatja. A legsötétebb szín jelzi a legtöbb használót, a világoszöld pedig a 100-nál kevesebb felhasználót. A szürke színnel jelölt országokról nem állt rendelkezésre adat.

grindr-rio

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb