Hírek

Görögország mostantól jogilag is elismeri az azonos nemű párokat

Hatalmas többséggel szavazta meg a görög parlament az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát engedélyező törvényjavaslatot. 

Felvonulók a 2014-es athéni pride-on a parlament előtt. Fotó: http://greece.greekreporter.com/
Felvonulók a 2014-es athéni pride-on a parlament előtt. Fotó: Greekreporter

A görög képviselők 194-55 arányban szavazták meg a törvényjavaslatot, amellyel Görögország a 26. olyan európai ország lett, ahol legális az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolata. A hetero pároknak egyébként – hazánkhoz hasonlóan – 2009 óta van lehetőségük ilyen kapcsolati formában élni.

A 110 országból 1100 tagot számláló ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) nevű szervezet vezetői nagy örömmel üdvözölték a döntést.

„Hosszú évek politikai ígéretei teljesedtek most be” – nyilatkozta Joyce Hamilton, az ILGA európai tagozatának igazgatósági társelnöke. – „Több egymást követő görög kormány is felvetette, hogy jogilag is elismerik az azonos nemű párokat, és hihetetlenül örülök, hogy végre tettre váltották a szavukat, és igazán jelentős változást hoznak a görög párok életében.”

Az ILGA-Europe ügyvezető igazgatója, Evelyne Paradis „több évnyi civil kampányolás és érdekképviseleti munka kulminálódásának” nevezte a döntést.  

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin