Hírek

Görögországban nemsokára a melegek is köthetnek bejegyzett élettársi kapcsolatot

Már Görögországban is lehetőségük lesz az azonos nemű pároknak a törvény színe előtt felvállalni kapcsolatukat.

26-ra növeli azon európai országok számát nemsokára Görögország, ahol valamilyen módon hivatalosan is felvállallhatják kapcsolatukat az azonos nemű párok. Így az 50 európai ország több, mint fele fog valamilyen jogi hátteret adni ezeknek a kapcsolatoknak.

Az új görög meleg jogi törvények a héten lehetnek elfogadva a görög Igazságügyi minisztérium szerint. A jelenleg még csak törvényjavaslat szerint, a meleg párok ezentúl bejegyzett élettársi kapcsolatot köthetnek, mely a házasság majdnem minden velejáróját biztosítja. Az ország Igazságügyi Minisztere, Nikosz Paraszkevopulosz elmondta, hogy az ezt megkötő párokra ugyanazok az öröklési, adózási és közalkalmazotti jogok fognak vonatkozni, mint a házasságban élő heteró párokra. Jelenleg az egyedüli korlátozás az, hogy a meleg párok nem fogadhatnak egyenlőre örökbe gyereket. Ez azonban nem fog sokáig váratni magára, ugyanis következő lépésként már tervezik ennek is a szabályozását.

A törvény azonban nem csak ezt fogja tartalmazni, hanem megalapozza a nemzeti Rasszizmus és Intolerancia Elleni Tanács megalakulását is.

Görögország azonban nem most fogadott el egy a házassággal egyenértékű kapcsolatot megengedő törvényt. 2013-tól a párok már köthettek éllattársi kapcsolatot, de ezekből a melegeket kizárták. A döntés miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága már elmarasztalta az országot az azonos nemű párok diszkriminációja miatt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin