Színes

George Michael titokban már a coming outja előtt 11 évvel jelezte, hogy meleg

George Michael a Faith című slágerének videoklipjében gyöngysorokat akasztott a bőrdzsekijére. Így jelezte titokban, hogy meleg – 11 évvel azelőtt, hogy hivatalosan coming outolt volna.

A felfedezést Andy Morahan tette, aki az 1987-es videóklipet rendezte. Michael Rockers Revenge motoros dzsekit, pilóta napszemüveget és szakadt farmert viselt – az outfit világszerte szexszimbólummá tette.

A 65 éves Morahan egy interjúban elmondta, hogy a sztár kirúgta az eredeti stylistját, és egy hollywoodi butikban vásárolta a kabátot. “George sokat emlegette a bőrdzsekiket, de nem volt olyan, amelyből a Rebel és a Wild One hangulata sugárzott volna” – mondta Morahan, utalva a klasszikus James Dean-filmekre.“Aztán megtaláltuk ezt a kabátot, aminek a hátulján a Bosszú felirat volt, és George ennek az oldalára akasztotta a gyöngyeit – a meleg férfiak akkoriban titkos jelét”.

A Faith az Egyesült Államokban az első, az Egyesült Királyságban pedig a második helyig jutott a slágerlistákon. Michael csak 1998-ban állt ki a nyilvánosság elé szexuális orientációjával kapcsolatban, miután rajtakapták, ahogyam egy Beverly Hills-i nyilvános WC-ben szexre hívott egy beépített rendőrt.

Egy Los Angeles-i forrás, aki Michael barátja volt, így nyilatkozott: „George eltitkolta a nyilvánosság elől a szexualitását, mert akkoriban lehetetlenség lett volna nyíltan melegként szexszimbólumnak lenni. De a magánéletben soha nem rejtette véka alá. Akkoriban az egyik dolog, amivel a klubokban és bárokban jelezhetted a többi férfinak, hogy meleg vagy, az volt, hogy egy gyöngysort akasztottál a farmerodra vagy a kabátodra.”

A gyöngysor tehát üzenet volt a meleg rajongóinak. A férfias zakó és a nőies gyöngyök kontrasztja egyértelmű üzenet volt azok számára, akik ismerték a jelet.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin