Kultúra

Folytatást kapott a meleg vízilabdacsapatról szóló vígjáték

A francia Csillámgarnélák ezúttal Oroszországban landolnak - amit a filmben Ukrajna alakít.

 

A 2019-es Csillámgarnélák című francia vígjátékban a homofób edzőt büntetésből egy meleg vízilabdacsapathoz küldik azzal a feladattal, hogy készítse fel őket a Gay Games-re. A 2022-es folytatásban az elborult sztorit sikerült tovább fokozni: a tokiói melegolimpiára tartó csapat lekési a csatlakozását, és egy világvégi orosz városban ragadnak.

Az első részt is jegyző rendezőpáros, Maxime Govare és Cédric Le Gallo az orosz homofóbiát emeli be a filmbe. Az oroszországi forgatás persze szóba sem jöhetett az ottani “melegpropaganda-ellenes” törvény miatt: „Ha két férfi csókját filmeztük volna az utcán, mindannyian börtönbe kerültünk volna”.

Oroszország filmbeli dublőre így lett Ukrajna, ahogy a szereplők egy része is ukrán, ez pedig a forgatás után kitört háború miatt kényes helyzetet teremtett. A La Revanche des Crevettes Pailletées / The Shiny Shrimps Strike Back című folytatást Ukrajnában is szerették volna bemutatni, ez azonban a harcok miatt értelemszerűen sokáig szóba sem jöhet. Az ukrán színészek és a stábtagok élete a film premierjére teljesen megváltozott: a film egyik színésznője kénytelen volt egy harkivi metróállomáson meghúzódni az orosz bombázás miatt, mások fegyvert fogtak, néhányan pedig honfitársaik millióit követve elmenekültek a háború elől.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin