Hírek

Fivérekként kezdték, nővérekként folytatják az életüket

Az írországi Corkban élő Jamie és Chloe O’Herlihy éveken át szenvedtek attól, hogy el kellett titkolniuk valódi nemi identitásukat, most azonban mindketten boldogan vállalják önmagukat.

sisters2
Jamie (balra) és Chloe most már boldogan vállalják önmagukat.

Jamie (aki neve uniszex jellege miatt nem kívánt ezen változtatni) és testvére (akit nemrég még Danielnek hívtak) mindig is szerettek lányruhákba bújni, és a szüleik pólóit a fejükre húzva úgy tenni, mintha hosszú hajuk lenne. Mindketten tinédzserkorukban realizálták, hogy nagy valószínűséggel transzneműek, azonban annyira féltek a körenyezetük elutasításától, hogy még egymással sem mertek beszélni a dologról.

jamiechloe

Jamie 14 évesen melegként coming outolt, két évvel később – 13 éves korában – pedig Chloe is követte a példáját. Amikor 16 éves lett, Jamie elkezdett melegbárokban fellépni transzvesztitaként: „Rájöttem, mennyire jól érzem magam női ruhákban. Közhelyes lenne azt mondani, hogy ‘mindig is tudtam’, de tényleg így volt, csak egyszerűen mindig megpróbáltam elterelni róla a figyelmemet.” Mindeközben Chloe megnövesztette a haját és elkezdte rendszeresen sminkelni magát.

jamiechloecollage

A két testvér szorongással és depresszióval küzdött titkaik miatt, míg végül tavaly augusztusban először egymással beszéltek transzneműségükről, majd pedig a családjuknak és a barátaiknak is előbújtak. „Órákon át beszélgettünk, és biztosítottuk egymást a támogatásunkról. Hatalmas érzelmi teher kerül le a vállunkról” – nyilatkozta Jamie.

jamiechloe2

Jamie és Chloe egyelőre nem kezdték meg sem a hormonkezelést, sem a nemmegerősítő műtéteket, de elmondásuk szerint hamarosan szeretnének ezekre is sort keríteni. „Sokat beszélünk az átmenetről, és nagyon jó, hogy itt vagyunk egymásnak. Pontosan tudjuk, hogy érez a másik” – mondta Chloe. Mindketten úgy gonolják, hogy édesanyjuk, Sarah – aki teljes mértékben támogatja őket – nem vesztette el a fiait, hiszen ők maradtak ugyanazok az emberek, csak más a nemi identitásuk.  

 

Forrás: Daily Mail

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin