Sport

Fia kedvéért Tom Daley megméretteti magát a párizsi olimpián

Tom Daley két év szünet után visszatér a műugráshoz, és megméretteti magát a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokon, miután fia, Robbie azt mondta, hogy szeretné látni apját egy olimpián versenyezni.

A 29 éves Daley a tokiói olimpián Matty Lee oldalán aranyérmet nyert 10 méteres szinkron toronyugrásban, de azóta nem versenyzett.

Miután úgy döntött, hogy nem tér vissza az idei világbajnokságra, ahol az olimpiai kvalifikációs kvóták első csoportját kínálták, sokan úgy gondolták, hogy Daley hivatalosan is be akarja fejezni a pályafutását.

A közelmúltban az amerikai Colorado Springsben található Olimpiai és Paralimpiai Múzeumban tett látogatása fiával, Robbie-val azonban változtatott a terveken. „Párizs 2024-ben mindenképpen cél” – jelentette ki az olimpiai, világ-, Európa- és Nemzetközösségi bajnok a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

 

 

Még nem állok készen rá, hogy befejezzem, hogy szögre akasszam a fürdőnadrágomat és továbblépjek az életemnek ezen részétől, különösen azután nem, hogy a fiam, Robbie azt mondta: ‘Papa, látni akarlak az olimpián.’

Daley, aki nemrég Phoenix fia révén másodszor is apa lett, azt mondja, hogy példát akar mutatni a gyermekeinek azzal, hogy keményen dolgozik, hogy elérje azt, ami brit rekordot jelentő ötödik olimpiai szereplése lenne a brit műugrónak.

Miután 14 évesen, 2008-ban Pekingben debütált az olimpián, 2012-ben Londonban és 2016-ban Rióban bronzérmet nyert, majd végül 2021 júliusában, a COVID-világjárvány miatt késleltetett tokiói játékokon aranyérmet és egy egyéni bronzérmet is szerzett.

Fantasztikusan éreztük magunkat az Olimpiai és Paralimpiai Múzeumban, ahol különböző játékokat játszottunk, a végén pedig bementünk egy terembe, ahol megnéztünk egy videót arról, mit jelent sportolónak lenni, és inspiráló életutakat láttunk” – emlékezett vissza a háromszoros világbajnok.

Egyszerűen elsírtam magam, nem tudtam uralkodni magamon, korábban ugyanis nem gyászoltam el a műugrást. Már nem csináltam többé, és így, hogy elméletileg visszavonultam, nem tudtam elképzelni, hogy újra elkezdjem csinálni. A múzeumból kijövet azonban valami megváltozott, új lángot és tűz gyúlt bennem.

Ha visszatérése a reményei szerint alakul, akkor Daley első versenye valószínűleg az év végi világbajnoki válogatóverseny lesz a februári dohai világbajnokság előtt.

A párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik meg.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin