Hírek

Félmeztelenül, parkban italozva fényképezték le a meleg ír miniszterelnököt

Mint a világ és Európa legtöbb országában, így Írországban is szigorú kijárási korlátozások vannak érvényben – bár köszönhetően a csökkenő aktív esetszámnak, életbe lépett egy ötlépcsős gazdasági és társadalmi újranyitás. Ennek első fokozata lehetővé teszi az íreknek, hogy otthonuktól maximum 5 kilométeres távolságban, maximum háromfős csoportokban szabadtéren is találkozzanak egymással – betartva a két méteres távolságtartás szabályát.

Videófelvételek és fényképek alapján ugyanígy tett a szigetország miniszterelnöke, Leo Varadkar és kedvese, Matthew Barrett is két barátjuk társaságában. A közösségi média természetesen azonnal két részre szakadt: az egyik csoport szerint nincs ezzel semmi probléma, a másik csoport pedig állítja, hogy ezzel a saját szabályait szegte meg a kormányfő.

 

 

Akik a miniszterelnök védelmére keltek, azzal érvelnek, hogy mivel Leo és párja együtt élnek, így nekik egymás között egyébként sem kell betartani a távolságtartást, arról nem is beszélve, hogy a nyilvános terek egyébként is hemzsegtek az emberektől a múlt hétvégi jó időben – ez persze nem menti fel a miniszterelnököt attól, hogy példát mutasson.

 

 

 

Leo Varadkar egyike a világ három nyíltan meleg, vagy leszbikus miniszterelnökének (a meleg luxemburgi és leszbikus szerb kormányfők mellett) – bár már nem sokáig, miután pártja elveszítette a februári választásokat és hamarosan új kormány alakul.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin