Nagyvilág

Felgyújtottak két meleg férfit Lettországban

Vérfagyasztó eseményről számolt be szerdán a lett Tukums Independent News.

Egy meleg fiatalembert, Normundot április 22-én, a hajnali órákban a lakása előtt szó szerint felgyújtotta homofób szomszédja. Az ordításra az áldozat lakótársa, Artis is felébredt, kirohant segíteni, de a lángok őt is megcsapták. Ahhoz azonban volt elég ereje, hogy kihívja a helyi katasztrófavédelmi szervezetet.

Artis az újságnak néhány nappal később elmondta, hogy barátja életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, testének 85 százaléka megégett. Az orvosok a mai napig az életéért küzdenek. A férfit felháborította, hogy a katasztófavédelmisek eredetileg arról készítettek jelentést, hogy „egy rakás ruha” kapott lángra – nem pedig egy ember.

A gyűlöletbűncselekményre a lett elnök, Egils Levits is reagált. Twitter-bejegyzésében elítélte a történteket. „A gyűlöletnek nincs helye Lettországban” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a tolerancia a lett társadalom egyik alapértéke, a gyűlölet kifejezése pedig bűncselekmény a társadalommal szemben.

 

 

A lett alkotmányba 2006-ban beleírták, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő kapcsolataként értelmezendő. Nincs bejegyzett élettársi kapcsolat az azonos nemű párok számára, akik is nem fogadhatnak örökbe gyermeket.

Tavaly decemberben – Magyarországhoz hasonlóan – egy mesekönyv „borzolta” a kedélyeket.

 

Lettországban is egy mesekönyv miatt áll a bál

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin