Hírek

A Fehér Ház azt sem tudja megerősíteni, Trump tud-e egyáltalán a csecsenföldi erőszakról

Donald Trump szerdán fogadta az orosz külügyminisztert, Szergej Lavrovot. Az egyórás találkozón szóba került témákról kérdezte Sarah Huckabbe Sanders szóvivőt a Washington Blade riportere, Chris Johnson. Johnson rákérdezett arra, hogy a találkozóról kiadott hivatalos közleményben miért nem szerepel az, hogy Trump tiltakozik a csecsenföldi helyzet miatt.

A konkrét kérdésre, hogy tud-e egyáltalán Trump a melegek üldözéséről, Huckabbe Sanders azt válaszolta, hogy „ebben nem vagyok száz százalékig biztos.”

 

White House „Not Aware” if President Trump Knows About LGBTQ Attacks in Chechnya

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

„Sokkoló, hogy a Fehér Ház még azt sem tudja megerősíteni, hogy az elnök egyáltalán tud az csecsenföldi LMBTQ-ellenes erőszakról. Úgy látszik, Trumpot csak az olyan hírek érdeklik, amik róla szólnak”

– nyilatkozta ezután Sarah Kate Ellis, az LMBTQ médiafigyelő, a GLAAD elnöke. „Ha Trump nem csatlakozik a világ többi vezetőjéhez, akik felemelték a szavukat ez ellen a humanitárius válság ellen, az csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy kormánya az egész világon ismét bujkálásra és titkolózásra szeretné kényszeríteni az LMBTQ embereket.”

Eközben a Human Rights Watch jogvédő szervezet saját jelentésében arról ír, hogy az először a Novaja Gazeta orosz lap által nyilvánosságra hozott erőszakot számos, egymástól független, köztük csecsenföldi forrás is megerősítette.

Egy hónapja rendelkezik információval és túlélők beszámolóival a nemzetközi közvélemény arról, hogy Csecsenföld vezetői parancsot adtak az ország meleg állampolgárainak szisztematikus összegyűjtésére, megkínzására és kivégzésére, vagy a határokon túli elüldözésére. Számos nyugati ország és az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere is felszólította a szakadár államot a barbár, náci időket idéző tevékenység felhagyására, valamint Oroszországot is a beavatkozásra.

Theresa May angol miniszterelnök szerdai nyilatkozatában sürgős lépéseket ígért az ügyben, Angela Merkel német kancellár pedig május elején Vlagyimir Putyinnal történt találkozóján a csecsenföldi melegek jogainak biztosítását kérte az orosz elnöktől.

 

(PinkNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin