Itthon

„Én ott leszek” – személyes történetekkel folytatódik a kampány az érvénytelen népszavazásért

Március elsején indult el az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság 11 másik civil szervezettel közös országos kampánya, amelynek középpontjában az április harmadikai népszavazás áll. Céljuk, hogy a homo- és transzfób referendum érvénytelen legyen.

A közös kampányban LMBTQI emberek és családtagjaik, barátaik és munkatársaik szerepelnek együtt videókban és fotókon, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az április harmadikai propaganda-népszavazáson a kormány álkérdéseire csak az érvénytelen szavazat a jó megoldás.

A kampány korábbi videóiban egy nyugdíjas házaspár, Kinga és Mihály meséltek meleg fiukról, Farkasról, és arról, miért félnek a népszavazástól és a kormány homofób és transzfób kampányától.

 

 

Ágnes, a transznemű Emmett anyukája pedig arról beszélt, hogy azért szólal meg ebben a kampányban, hogy egyik gyerekének se kelljen többet küzdenie olyan dolgokért, amely alapvető jog lenne.

 

 

Tibor és Ágnes munkatársak és barátok. Közös az értékrendjük és a hobbijaik. Tibor azért szólal most meg a civil szervezetek érvénytelen népszavazásra buzdító kampányában, mert neki nemcsak a saját helyzete, hanem a családtagjaié és a barátaié is fontos. Szerinte éppen azoknak kell kiállniuk a megtámadott közösségek, így most az LMBTQI emberek mellett, akik nem érintettek.

Itt nem csak arról van szó, hogy a melegekkel mi van. Ez egy emberi jogi kérdés, és ha az emberi jogokból leadunk, azzal biztosan nem lesz jobb a társadalomnak.  Amikor az LMBTQ-közösséget támadják, akkor az emberi jogokat támadják, és amikor az emberi jogokat támadják, akkor minden egyes állampolgárt támadnak.” – mondja Tibor a videóban. Tibor és Ágnes videója itt érthető el.

 

 

A civilek kampányának célja, hogy az április 3-i népszavazás érvénytelen legyen, mert így egy lépéssel közelebb kerülhetünk a propagandatörvény eltörlése felé. További információk a kampányról.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Háttér Társaság (@hattertarsasag) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin