Itthon

Elindult a civil szervezetek érvénytelen népszavazásra buzdító kampánya

Hétfő délután tartotta meg az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság más civil szervezetekkel közös országos kampányának nyitóeseményét, amelynek középpontjában az április harmadikai népszavazás áll. Céljuk, hogy a homo- és transzfób referendum érvénytelen legyen.

Azt gondoljuk, hogy nem csak az országgyűlési választásokon, hanem a népszavazáson is mindenképpen részt kell venniés a legegyértelműbb és legbiztonságosabb módon a mind a négy álkérdésre adott érvénytelen szavazattal kell kifejeznünk, hogy nem kérünk kormány kirekesztő álkérdéseiből. A népszavazás valójában ugyanis nem véd meg senkit, hanem még nagyobb veszélybe sodorja a Magyarországon élő LMBTQI embereket” – írják a sajtóközleményben.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Háttér Társaság (@hattertarsasag) által megosztott bejegyzés

 Az elmúlt napok háborús eseményei világossá tették azt, hogy az emberi szabadság és biztonság törékenyebb, mint hinnénk. Kiemelten fontos ebben a helyzetben minden lépést megtennünk azért, hogy egy igazságosabb és békésebb társadalomban élhessünk, és nemet mondjunk a gyűlöletre épülő politikára. A homofób és transzfób propagandatörvény eltörlésének első lépése, ha érvénytelen lesz a népszavazás.

A kampány első szakaszában arra kérik az embereket, hogy látogassanak el a kampány weboldalára, és fogadják meg, ők is érvénytelenül fognak szavazni április 3-án. 

A nyitóeseményen Vig Dávid, az Amnesty Magyarország igazgatója és Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője mondott szívhez szóló nyitóbeszédet, amely itt nézhető vissza.

 

A kampánynyitón négy saját kisfilmet is levetítettek, amelyekben propagandatörvény által megbélyegzett emberek és családtagjaik, barátaik mesélik el személyes történeteiket. Az első videó már elérhető, a többi pedig hamarosan megjelenik a honlapon és a Facebook oldalakon – több más, fényképes történettel együtt. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin