Lifestyle

Elza miatt válnak meleggé a gyerekek, állítja egy politikus

Még idén részesei lehetünk a Jégvarázs folytatásának, melyben mindenki arra kíváncsi a leginkább, vajon a Disney megadja-e főszereplőjének, Elzának azt, amire mindenki vágyik, vagyis egy barátnőt. Bár sokan szeretnék, ha Elza az LMBTQ-közösség tagja lenne, mégis akadnak, akik szerint egy ilyen döntés, „rossz” hatással lenne a gyermekekre.

 

 

Egy ,a családok védelméért tartott konferencián, Damares Alves, Brazília emberi jogi minisztere és egyben vallásos aktivista megosztotta véleményét arról, hogy sok Jégvarázs rajongó szerint Elza és hercegnő társa, Csipkerózsika is csodás párt alkotnának – írja a Pride.

Tudjátok, hogy miért végezte egyedül egy jégkastélyban? Azért, mert leszbikus! A Disney arra tanítja a kislányokat, hogy várjanak csak nyugodtan a szőke hercegnőjükre, ahelyett, hogy az őket megillető szőke herceget választanák.

Alves és társai rossz úton járnak, ha úgy gondolják, egy queer karakter megváltoztathatja valaki szexuális orientációját. Az LMBTQ-közösség többsége úgy nőtt fel, hogy nem látott mást a sorozatokban és filmekben, mint heteroszexuális szereplőket és párokat, mégis a mai napig queernek mondják magukat.

Egyelőre a Disney nem erősítette meg, hogy a rajongók elmélete beteljesülhet-e vagy sem, de idén ősszel mindenre fény derül a Jégvarázs folytatásában.

Addig is érdemes megnézni a miniszter asszony beszédének ide vonatkozó szeletét. Bár portugál nyelvű, a gesztusok magukért beszélnek:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin