Hírek

Először szólalt fel Vilmos herceg a homofóbia ellen

A brit királyi sarj egy iskolai program keretében beszélt arról, mennyire fontos a homofóbia visszaszorítása. 

Fotók: Matt Dunham / WPA Pool - Getty Images
Fotók: Matt Dunham / WPA Pool – Getty Images

Vilmos herceg a Hammersmith Academy nevű magániskolában tett látogatásakor előzte be családja többi tagját, amikor elsőként szólalt fel az LMBT közösség egyenlősége ügyében. Az iskolai program középpontjában az LMBT személyek elleni, illetve a cyberbullying (internetes zaklatás) állt. A herceg az édesanyjáról elnevezett Diana-díj bizottságának tagjaival, valamint Nicky Morgan oktatási titkár és egyenlőségi miniszter társaságában látogatta meg az oktatási intézményt.

Prince-William5

Sajtóbeszámolók szerint egy beszélgetés során, amikor a tanulókat arról kérdezték, mit tennének, ha egy LMBT társukat bántanák, Vilmos így válaszolt: „Megvigasztalnám az áldozatot és mindenképpen szembeszállnék a bántalmazóval.” 

A Kensington Palota egyik szóvivője így nyilatkozott: „A herceg reméli, hogy ez a program segít destigmatizálni az iskolai megfélemlítést. Különösen tetszik neki egy kortárs támogató hálózat kialakítása, amellyel megakadályozható lenne, hogy bármely gyermek vagy fiatal felnőtt csendben szenvedjen.” 

Prince-William2

A brit királyi család általában kerüli nyilatkozataiban az LMBT egyenlőség kérdését, mivel a királynő által uralt Brit Nemzetközösség államai közül sokban mind a mai napig kemény homofób törvények vannak életben, ezért is jelentős annyira Vilmos jelenlegi megnyilvánulása. Ha egy napon trónra kerül, talán eljöhet az az idő, hogy megpróbál változtatni a birodalom hiányosságain.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin