Hírek

Előbújt az amerikai műkorcsolya bajnok

Amber Glenn, amerikai műkorcsolya bajnok egy interjú során mondta el, hogy szexuális orientációjára egyaránt használja a biszexuális és a pánszexuális jelzőket. Ezzel pedig jelenleg ő lett az egyetlen nyíltan LMBTQ női műkorcsolyázója az amerikai csapatnak.

 

Amber Glenn (Forrás: U.S. Figure Skating Fan Zone)

 

A húszéves texasi lányt már 2014-ben megválasztották az USA Junior nemzeti bajnokának, most pedig újra nagy esélyekkel indul a következő hónapban esedékes versenyen, ahol immáron a senior kategóriában indulhat. Az viszont már biztos, hogy 2020-ban ő fogja vezetni az amerikai csapatot Montreálban a Műkorcsolya-és jégtánc-világbajnokságon – számol be róla a Pink News.

Szexuális irányultságáról pedig most először a Dallas Voice-nak nyilatkozott.

„Rettenetesen félek attól, hogy nem fogadnak el. A biszexuális és a pánszexuális nők számára gyakori azt hallani másoktól, hogy határozatlanok vagy csak egy fázison mennek keresztül életükben. Nem szeretném az emberek arcába tolni a szexuális irányultságomat, de nem is szeretném elrejteni azt, aki valójában vagyok”

– nyilatkozta Amber Glenn.

 

Forrás: U.S. Figure Skating Fan Zone

 

Bár több nyíltan queer férfi műkorcsolyázóról tudunk, mint Johnny Weir, Eric Radford vagy akár Glenn partnere, Timothy LeDuc, a nőkkel már teljesen más a helyzet. Jelenleg Glenn az egyetlen olyan női játékosa az amerikai csapatnak, aki előbújt.

Tavaly, 2018-ban a jégtáncos Karina Manta coming outolt biszexuálisként, ezzel őt és partnerét, Joe Johnsont téve meg az első nyíltan LMBTQ párosnak, akik bajnokságokon versenyezhettek. Mostanra már viszont mind a ketten elhagyták a pályát és csatlakoztak a Cirque du Soleil csapatához.

Glenn bejelentése hatalmas visszhangot kapott a közösségi médiában, beleértve több LMBTQ jégkorcsolyázót is, akik elsőkként gratuláltak neki és támogatásukról biztosították őt. Ilyen volt a már említett Karina Manta, aki még több queer nőt szeretne látni a műkorcsolya világában. A nyíltan meleg amerikai műkorcsolyázó, Adam Rippon, és egy műkorcsolya podcast, az Ice Tea is kifejezte, mennyire büszke Glennre.

 

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin