Nagyvilág

Elnöki kegyelmet kapott a transz nőt gyilkoló amerikai katona

Kiutasították Joseph Scott Pemberton amerikai tengerészgyalogost a Fülöp-szigetekről, miután Rodrigo Duerte elnök teljes körű elnöki kegyelemben részesítette. A CNN beszámolója szerint a férfi a börtönből vasárnap szabadulhatott. A férfit 2014-ben emberölés vádjával ítélték tízéves börtönbüntetésre, amelyből így hatot ült le.

Pemberton 2014. októberében egy szállodai szobában gyilkolta meg Jennifer Laude transz nőt. Tanúvallomásában akkor azt mondta, hogy hirtelen haragból kezdte fojtogatni, amikor kiderült, hogy a hölgy férfi nemi szervvel rendelkezik. Az ítélethirdetéskor Pemberton 19 éves volt és azért kapott ilyen enyhe büntetést, mert csak egyszer ragadta meg áldozatát, és amikor látta, hogy a nő nem mozdul, megpróbálta újraéleszteni. A holttestre, amely fejjel a vécécsészébe lógott, másnap talált rá a szálloda személyzete.

 

Tüntetők tiltakoznak Pemberton elnöki kegyelme ellen 2020. szeptember nyolcadikán Manilában | Fotó: AFP

 

Az elnöki kegyelemben jó magaviselete miatt részesült, bár kritikusai szerint nem eshetett nehezére jól viselkedni, ugyanis egy kevésbé zsúfolt börtönbe helyezték el, komfortos körülmények között.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin