Hírek

Elkészült a nemzetközi Meleg Boldogság Index

Sok olvasónknak talán be sem kell mutatni a PlanetRomeo oldalát. Ma ez a világ legnagyobb meleg közösségi oldala, ahol sokan keresnek szexet, szerelmet, barátságot. Meleg, biszexuális és transznemű férfiak milliói rendelkeznek profillal, fiatalok és idősek, szegények és gazdagok, olyanok akik nyíltan vállalják másságukat és olyanok is, akik rejtőzködve élnek.

A PlanetRomeo a Mainz-i Gutenberg János Egyetemmel együttműködve alkotta meg a kérdőívet, amely három tényező alapján állította össze a Meleg Boldogság Indexet: mit tart a közvélemény az eltérő szexuális orientációjú emberekről, hogy bánnak a melegekkel és mennyire elégedettek a melegek az életükkel, mennyire fogadják el magukat. A felmérésben 115 ezer felhasználó vett részt a világ 127 országából Új-Zélandtól Ghánán át Írországig.

Érdemes meglátogatni az eredeti angol nyelvű honlapot is, ahol bárki elmélyedhet a részletes számokban. A kutatás készítői nemcsak a pillanatnyi érzésekre voltak kíváncsiak, hanem arra is, hogy az egyes országok felhasználói mit gondolnak, milyen irányba halad nemzetük? Magyarországról nagyon szép számban érkeztek kitöltött kérdőívek, összmeleg boldogságunk a 49. helyre volt elég. A 2112 kitöltő 29 százaléka érzi úgy, hogy hazánkban rossz, 19 százalék szerint pedig jó irányba halad ma a melegek helyzete. További 52 százalék nem érzi azt, hogy bármi változás történt volna.

11009197_10152959119768237_8205154748149342613_n

A térképből kiderül, hogy a keleti blokkból csak Csehország emelkedik ki, Magyarország pedig Lengyelországgal, Szlovákiával, emellett Dzsibutival és Bolíviával került egy klubba. A lista első helyén Izland végzett, majd Norvégia és Dánia következik. A lista végén Etiópia, Szudán és Uganda áll.

Az összefoglaló zárásaként további érdekes és elgondolkodtató számokat olvashatunk. Feltételezve, hogy bolygónk lakosságának 5%-a tartozik közénk, akkor ma legalább 350 millió fős az LMBT és ezen belül 175 millió fős a melegközösség. Amennyiben a kérdőív eredményeit kivetítjük a teljes képre, akkor azt mondhatjuk, hogy jelenleg 13 millió olyan ember él a Földön, akit mássága miatt elüldöztek otthonról. 22 milliót rúgtak ki munkahelyéről, vagy utasították el jelentkezését homoszexualitása miatt. 66 millióan sem ma, sem később nem fognak előbújni szüleiknek. Tavaly 4 millióan szenvedtek el fizikai bántalmazást. 7 millióan élnek heteroszexuális házasságban.

Bár örvendetes a sok előrelépés, különösen Észak és Dél-Amerikában, valamint Európában, a Földön még mindig közel 80 ország van, ahol a homoszexualitást a törvény bünteti és ezek közül 7 országban halál jár érte.

Az afrikai melegek helyzetét, valamint az európai melegek helyzetét bemutató cikkünket a linkre kattintva olvashatjátok el.

Forrás: PlanetRomeo

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin