Hírek

Belgrád rendezi a 2022-es EuroPride-ot

Az európai pride-szervezetek elsöprő többséggel Belgrádot választották a 2022-es EuroPride helyszínéül.

Az európai pride fesztivál-szervezőket tömörítő EPOA (European Pride Organisers Association) tagjai szeptember 21-én, a spanyolországi Bilbaóban tartott éves közgyűlésükön döntöttek a szerb főváros mellett. Méghozzá óriási többséggel: Belgrád kapta a szavazatok 71 százalékát.

Az EPOA elnöke, Kristine Garina ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a pride mindig is egyfajta tiltakozás, így a belgrádi EuroPride hatalmas hatással lesz nem csak a szerb, hanem az egész balkáni régió LMBTQ közösségére.

 

 

A korábbi erőszakos támadások és betiltások után, 2014-től kezdődően a belgrádi pride események egyre nagyobb támogatást élveznek. A múltban Garina saját maga is megtapasztalhatta a helyszínen, hogy milyen heves erőszakot váltottak ki a korábbi belgrádi pride-ok, ezért most a tagság támogatásával minél nagyobb pozitív hatást szeretnének elérni a Balkánon, ezért döntöttek a város mellett.

Belgrád mellett egyébként a barcelonai és a dublini pride szervezői, valamint közösen induló portugál szervezetek voltak versenyben, Kristine Garina az alábbi szavakkal köszönte meg a pályázók munkáját:

Minden egyes jelentkező megmutatta annak az erejét, hogy egy pride életeket képes megváltoztatni. Mindannyian csodálatos, inspiráló és sokszínű rendezvényekkel pályáztak – szomorú, hogy csak egyetlen győztes lehet. Köszönöm minden szervezet elkötelezettségét és munkáját.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin