Kultúra

Eleanor Roosevelt végre előbújik a szekrényből és időutazó lesz!

Hóbortos új (és lenyűgözően queer!) websorozat debütált a közelmúltban, és biztosak lehetünk benne, hogy az LMBTQ történelem rajongói odáig lesznek érte!

 

First Lady Problems – Pillanatkép a sorozatból

 

A First Lady Problems-t egy queer filmkészítő, Allison Begalman álmodta meg. A sorozat bemutatja, mi történik, ha Eleanor Roosevelt utat talál a jövőbe és felbukkan egy modernkori feminista szekrényében. Régóta gondolják az emberek, hogy Mrs. Roosevelt valójában queer volt és romantikus kapcsolatot ápolt Lorena Hickok újságíróval.

A két nő 1928-ban találkozott, és miután Franklin D. Rooseveltet négy évvel később megválasztották az Amerikai Egyesült Államok elnökének (háromszor választották újra és a hivatalt haláláig, 1945-ig töltötte be), a First Lady már Hickoktól kapott gyűrűt viselt. Az újságírónő minden vasárnap este csatlakozott vacsorára a házaspárhoz, Eleanorral operába mentek, és ő volt az első, aki interjút készíthetett Eleanor Roosevelttel. A First Lady még egy képet is megtartott barátnőjéről.

Viszonyukról nemrég könyv is megjelent, amelynek ajánlóját korábbi cikkünkben olvashatod:

Öt új LMBT témájú könyv tavaszra – Frissítsd fel a könyvtárad! – Humen Online

Amikor ezeket a sorokat írom, éppen csodálatosan hullik odakint a hó (egyesek szerint borzalmas az idő), és még jócskán benne vagyunk a télben, de nagyon reménykedünk, hogy lassan eljön azért a tavasz. Ez utóbbi évszak pedig a megújulás ideje, és nem árt, ha az ember néha a könyvespolcát is felfrissíti néhány új kötettel.

Amikor évtizedekkel később Eleanor egy szekrényben találja magát a jövőben, megragadja az esélyt az előbújásra. Callie, a ház lakója hamarosan ráébred, hogy a félelmet nem ismerő, feminista Eleanor rá akarja ébreszteni őt saját szexualitására, ami egyenesen queer pizza futár lányokhoz és leszbikusokhoz vezet.

Időnként megalapozott és politikai, néha szürreális, de mindig komikus. A sorozat olyan kérdéseket feszeget, amelyeket szívesen megkérdeznénk a történelmi női alakoktól: Tényleg feministák voltak? Mi lenne, ha láthatnánk őket napjaink nőiként? Vajon a szexualitásukat saját generációjuk befolyásolta?” – vetette fel e kérdéseket a rendező, amelyekre mind választ kaphatunk a First Lady Problems online is elérhető részeiből.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin