Hírek

Egyre kevesebb dél-koreai ellenzi az LMBTQ jogokat

Igazán kedvező adatok érkeztek a legfrisebb kutatási eredményekről, mely 2018-ban mérte, vajon Dél-Korea lakosságának hány százaléka támogatja, illetve ellenzi az LMBTQ jogokat. A végeredmény pedig történelmi írt a távol-keleti országban.

50% alá esett ugyanis azok száma, akik nem támogatják az LMBTQ jogokat. Pontosabban a lakosság 49%-a vallotta, hogy nem fogadja el a melegeket és leszbikusokat, de ehhez szem előtt kell tartanunk az egy évvel azelőtti, 2017-es eredményeket is, ahol ez a szám még 57,2% volt – írja a Gay Star News.

 

Koreai Queer Kulturális Fesztivál, 2014

 

A felmérésből többet is megtudhatunk. Így azt is, hogy a koreai nők a férfiakkal ellentétben kevésbé elfogadóak, ha bűnözőkről, LMBTQ embrekről, bevándorlókról vagy észak-koreai disszidensekről van szó. Ha pedig a politikára vagyunk kíváncsiak, többen vallották magukat liberálisnak, mint a korábbi felmérések alkalmával.

Bár ez a felmérés reményre ad okot és azt mutatja, hogy Dél-Koreában is kezdenek elfogadóbbá válni az emberek, továbbra sincs például házassági egyenlőség és bejegyzett élettársi kapcsolatra sincsen lehetősége az azonos nemű pároknak.

Az ország több részén a homoszexualitás még mindig tabuként kezelendő.

 

Először szerepel LMBTQ pár a dél-koreai Vogue címlapján

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin