Hírek

Egyelőre mégsem válik szülővé a berlini meleg pingvinpár

Augusztusban egy, a Berlini Állatkertben élő meleg pingvinpár esélyt kapott rá, hogy családot alapítson. Gondozóik ugyanis rájuk bíztak egy tojást, melyet korábban egy nőstény császárpingvin magára hagyott.

Az azóta eltelt időben Skipper és Ping kitűnő szülőnek bizonyultak. Folyamatosan gondjárt viselték a tojásnak, felváltva őrködtek felette.

 

Skipper és Ping

 

Sajnos áldozatos munkájuknak azonban nem lett meg a gyümölcse. Az állatkert tájékoztatása szerint a tojás szeptember másodikán feltört – de üresen, tehát nem termékenyült meg. A gondozók azonban nincsenek elkeseredve. Bíznak benne, hogy a meleg pingvinpárnak hamarosan ismét lehetősége nyílik gondjárt viselnie egy másik tojásnak – amiből bízzunk benne fióka is kikel majd.

Legyen szó az egész állatvilágról vagy csupán a pingvinekről, cseppet sem ritka, hogy azonos nemű párokra bukkanunk. Idén tavasszal érkezett a hír, hogy Írország immár egy meleg és egy leszbikus pingvinpárnak is otthont nyújt, valamint arra is láttunk már példát, amikor meleg pingvinpár költött ki egy fiókát. Éppen ezért türelmetlenül várjuk Skipper és Ping csemetéjének érkezését.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin