Kultúra

Egy kimerítő nap egy transz férfi életéből – Mutt

fotó: Strand Releasing

Vuk Lungulov-Klotz chilei-szerb rendező első filmjét, a Mutt című drámát az év elején mutatták be a 2023-as Sundance Filmfesztiválon, ahol a főszereplő Lio Mehiel alakítását a zsűri különdíjjal jutalmazta.

A történet főhőse Feña, egy New Yorkban élő transz férfi, és a film 24 óra erejéig az ő életét mutatja meg egy olyan pillanatban, amikor hirtelen visszatérnek hozzá azok az emberek, akik a tranzíciója során eltűnni látszottak – a szülei, a húga, vagy épp a volt pasija.

Ez azonban egy hosszú nap, ami itt azt jelenti, hogy egyszerre kell megbirkóznia az előítéletekkel és kell megoldania mindennapi problémákat – például hogy a bank nem váltja be a csekkjét, mert a jelenlegi neve nem egyezik a születési nevével. Egy kimerítő, nehéz nap története egy örökké nyüzsgő, emberekkel teli nagyvárosban, amin Feñának lépésről lépésre kell átverekednie magát.

A film november 16-án kerül a Netflix kínálatába, egyelőre csak az Egyesült Államok területén, a későbbi régiós megjelenések időpontja jelenleg még nem ismert.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin