Hírek

Egy indonéz törvény ördögűzésre kényszerítené a melegeket

Az országban a meleg férfiakat már eddig is nyilvános botozással büntették.

 

A világ negyedik legnépesebb országában, a 267 milliós Indonéziában egy új „családvédelmi” törvényt készülnek elfogadni. Ez a törvény többek között betiltaná a homoszexualitást, az LMBTQ személyeket pedig átnevelő terápiákra köteleznék – ezen terápiák között pedig az ördögűzés is szerepel.

A törvényjavaslatot négy parlamenti párt is támogatja, és a törvényhozás kiemelt céljai között szerepel az elfogadása a 2020-2024 közötti időszakban. Az említett ördögűzés pedig jó eséllyel nagy szerepet fog kapni, erről az Amnesty International Indonesia igazgatója, Usman Hamid beszélt a GayStarNews-nak:

„Az ördögűzés a legvalószínűbb lehetőség, amit az indonéz hivatalnokok választani fognak, amikor „rehabilitációt” végeznek.”

Az eljárás bevett dolognak számít Indonéziában, az iszlám ördögűzést már eddig is használták az LMBTQ lakosok ellen. A ruqyah nevű szertartás során imákkal, és időnként fizikai kínzással űzik ki az ártó szellemeket. A közfelfogás szerint ugyanis a homoszexualitás nem orientáció, hanem csupán démonok műve. Alkalmanként vallási vezetők, vagy épp családtagok az áldozatot olyan hamuval etetik a szertartás során, amely a Koránból származó verseket tartalmazó papírok elégetésével keletkezett. De az imámok jeges fürdő vételére is kényszeríthetik az egyént a szertartás előtt, ahogy olyan esetekről is beszámoltak már, ahol vallási vezetők, vagy családtagok erőszakolták meg a leszbikus nőket, hogy „megjavítsák” őket.

Az AFP-nek egy transz nő mondta el, hogy őt egy szumátrai vallási vezetőhöz vitték, akik egy halotti leplet mutatott neki, és választhatott: vagy felhagy azzal, hogy ő nő legyen, vagy a pokolra fog kerülni. Nem meglepő módon a hasonló szeánszok teljesen hatástalanok:

„Semmi sem változott az ördögűzés után. Ugyanúgy transz vagyok, de a családom nem adta fel könnyedén. Traumatikus élmény – ezeket az irtózatos emlékeket nem lehet elfelejteni.”

Ettől függetlenül az ördögűzést végzők nyilvánosan dicsekszenek a sikermutatóikkal. Az AFP hírügynökségnek egyikük azt mesélte, hogy egy évtized alatt körülbelül tíz ilyen esete volt. Szerinte látható, amikor az ártó szellem elhagyja az LMBTQ személy testét – ennek pontos leírását nem adta meg, de szerinte az áldozatok néha hánynak és sikoltoznak.

„Ez egy erős reakció, de csak azt jelenti, hogy gyorsabban gyógyulnak. De ha valaki szeret meleg lenni, és csak kíváncsiságból jön el hozzám, akkor nincs ilyen reakció. Az olyanokat nehezebb meggyógyítani.”

Ha Indonéziában elfogadják a törvényjavaslatot, akkor a világ legszigorúbb átnevelő terápiás gyakorlata valósulna meg.

A tervezett családvédelmi törvény az élet számos pontján előírná a szabályokat, így rögzítené, hogy egy házasságban a férfi a kenyérkereső, míg a nőnek a dolga a háztartás vezetése „a lehető legjobb” formában. A törvényjavaslatot támogató négy pártnak 74 százalékos többsége van a parlamentben.

 

 

Indonézia rehabilitációs táborokba küldené a melegeket

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin