Hírek

Indonézia rehabilitációs táborokba küldené a melegeket

Az indonéz politikusok egy új törvény révén akarják elérni, hogy akaratuk ellenére rehabilitációs táborokba küldhessék az LMBTQ-közösség tagjait. A törvény egy része máris kiszivárgott, amelyben törvényen kívül helyezik a béranyaságot is.

A törvényjavaslat „szexuális devianciaként” összekapcsolja a homoszexualitást és a szadomazochizmust a vérfertőzéssel. Bárkinek, akinek köze van a felsoroltakhoz, annak önszántából jelentkeznie kellene a kormány által is elismert rehabilitációs központokba, hogy kezelés alá kerüljön – írja a Gay Star News.

 

 

Amennyiben valaki nem adná fel magát, úgy a hatóságoknak joguk lenne ahhoz, hogy örökre vagy ideiglenesen elvegyék a gyermekeit.
A törvényjavaslat tervezetében úgy utalnak a családra, mint a legkisebb egysége a társadalomnak, amely házaspárokból, a gyermekeikből, vagy egyedülálló szülőkből áll. Arra is kitérnek benne, hogy a feleségnek kötelező a háztartással kapcsolatos dolgok elvégzése, valamint jól kell bánnia a férjével és a gyermekével.

Indonéziában jelenleg nem büntetik a homoszexualitást, azonban Aceh tartományban és Palembang városában az iszlám törvények korbácsolással büntetik a melegek közti szexuális kapcsolatokat.

Az indonéz rendőrség korábban már arra használta a pornográfiáról szóló törvényeket, hogy meleg és biszexuális férfiakat kapjon rajta a szaunák használata közben.

A politikusok ezúttal négy indonéz pártból is támogatják az új törvényjavaslatot, a négy párt a parlamenti helyek 74 százalékát birtokolja. A törvényjavaslat máris felkerült a parlament fontossági listájának elejére a 2020-2024-es időtávban. A kormánnyal folytatott részletes megbeszélések azonban még nem kezdődtek el.

A következő lépés, hogy a törvényjavaslatot elküldjék az elnöknek, és majd csak azután kezdhetik el a parlamenti képviselők is a megvitatását a témához kapcsolódó minisztériumokkal. Mindeközben több közösségi oldal és emberi jogi szervezet, beleértve az Amnesty Internationalt is, már elítélte a törvényjavaslatot.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb