Hírek

Egy anglikán lelkész azért imádkozik, hogy a kis György herceg meleg legyen

 

Egy skót lelkész, a Glasgow-i St Mary’s katedrális prépostja megdöbbentő kijelentést tett. Kelvin Holdsworth szerint a keresztényeknek azért kellene imádkozniuk, hogy az alig négy éves György herceg legyen meleg. Érvelése szerint, ha imádkoznak azért, „hogy az Úr áldja meg György herceget szeretettel, és ha felnő, egy tisztes fiatal úriemberrel”, akkor egy azonos nemű királyi esküvő segíteni fogja a melegek elfogadását az anglikán egyházon belül.

„Egy királyi esküvő könnyedén megoldaná a dolgot, bár erre várnunk kellene vagy 25 évet. De ki tudja, hamarabb is megtörténhet az elfogadás valamilyen más módon.”

A megjegyzést nem hagyhatta szó nélkül a királynő korábbi lelkésze, Gavin Ashenden.

„Ez egy rosszindulatú ima. Teológiai szempontból egyenértékű azzal, mint amikor a tündérmesékben a gonosz boszorkány átkot mond. Egyáltalán nem keresztényi, és nagyon messze áll attól, hogy jókívánság legyen.”

A királyi házat érintő pengeváltás azután történt, hogy bejelentették Harry herceg és Meghan Markle eljegyzését. A YouGov közvéleménykutató felmérése szerint a britek el tudják fogadni, ha a királyi családba beházasodna valaki, aki nem brit, aki elvált, aki más etnikai csoporthoz tartozik, akinek eltérő a vallása, aki idősebb a másiknál, akinek már vannak gyerekei.
A lényeg, hogy ne azonos nemű legyen. Ez ugyanis nem elfogadható számukra, csupán a megkérdezettek 44 százaléka tudna megbarátkozni a gondolattal.

 

 

 

(Attitude)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin