Hírek

Dél-Korea: a tanárok nem beszélhetnek LMBT témákról diákjaiknak

„A szexuális felvilágosítás nem az a fórum, ahol a tanároknak meg kellene osztaniuk a véleményüket a szexualitásról” – szólt a határozat indoklása, amely szerint a dél-koreai tanárok nem beszélhetnek diákjaiknak a szexualitás nem heteroszexuális verzióiról.

high-school-students

Március 29-én érkeztek meg a legújabb oktatóanyagok a dél-koreai iskolákba, amelyek szerint a homoszexualitásról az oktatás keretei között beszélni tilos. Az oktatófüzet tiltja a nem heteroszexuális irányultságot jelölő kifejezések használatát, valamint arra utasítja az oktatási intézményeket, hogy a korábbi LMBT témájú ismereteket vegyék ki a tananyagból.

A helyi LMBT jogvédelmi szervezetek felszólaltak a határozat ellen, és felhívták a figyelmet annak lehetséges veszélyeire: szerintük ugyanis ezáltal jelentősen megnövekedhet az LMBT tanulókat érő iskolai zaklatás mértéke, ami végzetes következményekkel járhat. Egy 2014-es felmérés szerint a 18 év alatti dél-koreai LMBT diákok 45,7%-a kísérelt meg öngyilkosságot.

Kormányzati képviselők a konzervatív – főként keresztény – csoportok részéről rájuk nehezedő jelentős nyomással indokolták az átalakítást: „Fontos, hogy ne az önmegtartóztatás legyen a szexuális felvilágosítás alapköve, de közben meg kell birkóznunk azokkal a konzervatív csoportokkal is, akik semmiképpen nem akarták elfogadni az első verziót, megakadályozva így a kompromisszumot. A célunk az, hogy olyan szabályozást vezessünk be, ami momentán a társadalmi megegyezésre építve lehetséges, és ahonnan továbbléphetünk.”  

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin