Hírek

„Csodálatos érzés” – LMBT YouTube-sztárok vallomásai

Az elmúlt napokban tartott 6. VidCon fesztiválon a legismertebb LMBT YouTuberek kis csapata beszélt arról, milyen volt előbújni, és mit jelent nekik az, hogy életüknek ezt a részét is megosztják a nyilvánossággal.

Balról jobbra: Ingrid Nilsen, Hannah Hart, R. J. Aguiar, Tyler Oakley, Michael Buckley, Miles Jai és Stephanie Frosch
Balról jobbra: Ingrid Nilsen, Hannah Hart, R. J. Aguiar, Tyler Oakley, Michael Buckley, Miles Jai és Stephanie Frosch. Fotó: Twitter

A beszélgetést Michael Buckley moderálta, aki celebhíreket kommentál What The Buck nevű csatornáján. Első kérdéseit a néhány hete coming outoló Ingrid Nilsenhez intézte, aki szépségápolással kapcsolatos videókat készít. A beauty guru könnyek között mesélt: „Csodálatos dolog. Ezért van tele mind a két zsebem zsepikkel. Hihetetlenül jó érzés. Úgy érzem, hogy végre teljes egészében megmutathatom magam.” 

Az elmúlt egy évben sokan vették a bátorságot, hogy nyíltan vállalják szexuális orientációjukat: Joey Graceffa videóklipjéről és Connor Franta érzelmes coming outjáról mi is írtuk, de mellettük az ugyancsak rendkívül népszerű Shane Dawson is elárulta, hogy biszexuális. A YouTube nézőközönségének az a része – egy többmilliós közösség -, akik az ő tartalmaikra kíváncsiak, többnyire olyan fiatalokból áll, akik általános elfogadással és nyitottsággal fogadják ezeket a dolgokat.

A beszélgetésen ugyancsak részt vevő Tyler Oakley már online karrierje előtt is vállalta identitásának ezt a részét, ezért számára nem volt nagy ügy a melegsége: a jelenleg 7 millió követővel bíró srác saját bevallása szerint nem is emlékszik rá, mikor coming outolt utoljára valakinek.

My Drunk Kitchen vicces főzős szkeccseinek kiagyalója, Hannah Hart viszont nehezebb helyzetben volt: „Sokáig haboztam, hogy mi lesz, ha ennyire nyíltan és természetesen felvállalom a dolgot; tartottam tőle, hogy az emberek beskatulyáznak majd, amikor még én sem egészen találtam ki, milyen úton szeretném folytatni a karrieremet.” Az ellosteph csatorna tulajdonosa, Stephanie Frosch is beszámolt tinédzserkori félelmeiről; arról, hogy mennyire egyedül érezte magát.

Fentiek mellett természetesen olyan alkotókat is meghívtak a szervezők, akiknek az LMBT-témák központi szerepet játszanak a csatornájukon. Ilyen például az önmagát gender neutrálisként identifikáló Miles Jai: „Elég sokat foglalkozom LMBT témákkal, mivel LMBT személy vagyok. Szerintem ez a mindennapi közbeszéd része kellene, hogy legyen. Nekem ez az életem része, és mivel a videóim az életemről szólnak, ezért nem tudom megkerülni.” Hasonló tartalmú videókat készít a TheNotAdam felhasználónév mögött megbújó biszexuális R. J. Aguiar is, aki az elfogadás és a példamutatás fontosságát emelte ki.

Lenti videóban megnézhetitek a teljes beszélgetést.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin