Hírek

Csecsenföld: Házi villamosszékben kínoztak egy meleg férfit

Április elején az orosz ellenzéki napilap, a Novaja Gazeta megerősítette az orosz jogvédők körében terjedő hírt, miszerint tucatjával tüntetik el a melegeket Csecsenföld utcáiról a helyi hatóságok. Értesülések szerint a rendfenntartók “nem tradicionális szexuális orientációjuk miatt” kezdték begyűjteni a 16-65 év közti férfiakat, mostanáig több, mint százat. Az elhurcoltak közül többeket holtan találtak, a jelek szerint őket kivégezték.

Csecsenföld – a térképen pirossal jelölve

A csecsen hatóságok hivatalosan tagadják a vádakat, azzal érvelve, hogy amennyiben valakiről Csecsenföldön kiderülne, hogy meleg, „a saját családja intézné el.

Most azonban napvilágra került egy túlélő története. Az anonimitást kérő férfit állítása szerint az államvédelmi hatóság munkatársai hurcolták el homoszexualitás gyanújával. Kihallgatása egy hetet vett igénybe.

A kihallgatások helyszínén másik harminc férfivel volt egy szobába összezárva, ételt csak nagyon ritkán kaptak. Kihallgatói házilag összeeszkábált elektromos székbe ültették és elektrosokkal kényszerítették nevek kiadására. Olyan férfiak nevére, akik szintén melegek.

A megkínzott férfi az Orosz LMBT Szövetséggel vette fel a kapcsolatot, nekik mesélt a tortúráról, amelyet el kellett viselnie. Beszámolója szerint vallatói Csecsenföld legfőbb politikai vezetőinek parancsát teljesítették.

Mindeközben az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió külügyminiszterei felszólították Oroszországot a beavatkozásra és az eset kivizsgálására, valamint egységesen elítélték a barbár magatartást és szexuális orientáción alapuló megkülönböztetést.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin