Kultúra

Csalódás a BAFTA-díjátadón

Egyszerre meglepő és kiszámítható eredményeket hozott a Brit Filmakadémia 69. díjátadója; a legtöbb elismerést a Visszatérő söpörte be. 

Carol-Danish-Girl

Leonardo DiCaprio és Alejandro González Iñárritu rendező örülhettek a legjobban a tegnap esti ceremónián: a Visszatérő a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb férfi főszereplő díját is elhozta. Emellett a medvevadászok véres története hozta el a legjobb operatőri munka és a legjobb hang díját is. A legjobb női főszereplő nem meglepő módon Brie Larson lett a Szoba című filmben nyújtott alakításáért, amiért már Golden Globe-ot és a Színészek céhének díját (SAG) is kiérdemelte.

Fenti, igen egyértelmű döntésekkel szemben azonban nagy meglepetést okozott, hogy a kilenc kategóriában is jelölt Carol egyetlen szobrocskát sem kapott. A másik LMBT témájú jelölt, A dán lány készítői ugyancsak elismerés nélkül távoztak az estről. Ezek után igencsak kérdéses, hogy vajon az Oscaron díjazzák-e bármelyik alkotást.

Az este másik nagy nyertese a Mad Max: A harag útja volt: a látványos akciókaland négy díjjal (legjobb produkciós design, legjobb jelmez, legjobb smink és haj, legjobb vágás) lett gazdagabb. A mellékszereplők között Mark Rylance-t (Kémek hídja) és Kate Winsletet (Steve Jobs) díjazták, a legjobb eredeti forgatókönyv a Spotlighté, a legjobb adaptált forgatókönyv pedig A nagy dobásé volt az akadémia szerint.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin