Színes

Coming outoló profi focistát kért karácsonyra Tom Daley

Tom Daley támogatásáról biztosította a transznemű közösséget, és karácsonyi üzenetében reményét fejezte ki, hogy egy Premier League-futballista coming outol. Az idei alternatív karácsonyi üzenetben, amelyet december 25-én sugárzott a brit Channel 4 csatorna, és amely a királynő üzenetétől eltérő tartamat hordoz, az olimpikon felszólal az ellen, hogy olyan országok, amelyek kormányai ellenségesek az LMBTQ-közösséggel szemben, nagy nemzetközi sporteseményeknek, például olimpiai játékoknak adjanak otthont.

2022-ben a labdarúgó világbajnokságot a queer emberek számára második legveszélyesebb országában, Katarban rendezik meg a queer emberek számára” – mondja Tom. „Miért engedjük meg, hogy olyan helyek adjanak otthont a legrangosabb sporteseményeinknek, amelyek nem biztonságosak minden szurkoló és minden játékos számára? A világbajnokság megrendezése megtiszteltetés. Miért tiszteljük meg őket? A Forma-1-es nagydíj megrendezése megtiszteltetés. Miért tiszteljük meg Szaúd-Arábiát?

Daley kijelenti, hogy „egyetlen karácsonyi kívánsága” az, hogy egy Premier League-játékos vallja be, hogy meleg.

 

 

Az Egyesült Királyságban az emberek közel 7% százaléka vallja magát melegnek vagy biszexuálisnak, és körülbelül 500 Premier League-játékos van. Ez statisztikailag azt jelenti, hogy három futballcsapatra elegendő játékos fut ki a pályára minden héten. (…) A Premier League minden egyes klubjában van legalább egy meleg férfi, aki hazugságban él. Szóval, ha lenne egy karácsonyi kívánságom, az az lenne, hogy jövőre ez megváltozzon. Hogy egy hihetetlenül bátor Premier League-játékos előálljon, és kimondja: „Meleg vagyok.

Ez a személy mindenhol inspirálná a melegeket, reményt adna a szexualitásukkal küzdő tinédzserek ezreinek, és megmentené számtalan olyan fiatal életét, akik jelenleg nem érzik úgy, hogy helyük van ebben a világban.” – mondta.

Üzenetében a műugró szolidaritásra szólított fel a transznemű közösséggel – különösen a sportolókkal – szemben. „A tény, hogy eredményeiket a transznemű emberek körüli félelem és pánik légkörében érték el, még lenyűgözőbbé teszi sikereiket” – mondta Tom a nézőknek. „Nincs LMB a T nélkül.

A 27 éves férfi a 2020-as tokiói nyári olimpián aranyérmet nyert a 10 méteres szinkronugrásban. Tom korábban két bronzérmet nyert a 2012-es londoni és a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián, valamint egy harmadikat a 2020-as tokiói olimpián. Először 2008-ban, Pekingben indult olimpián, mindössze 14 évesen.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin