Hírek

Coming out az angol királyi családban

Az angol királyi dinasztia első coming outjára került sor a hétvégén. II. Erzsébet egyik unokatestvére, Lord Ivar Mountbatten mondta el, hogy a férfiakhoz vonzódik.

Az 53 éves főrend márciusban egy svájci sívakáción ismerkedett meg az 54 éves James Coyle-lal, akivel azóta találkozgatott. A kapcsolatukat csak most vállalta fel a nyilvánosság előtt, miután a feleségével és gyermekeivel is megbeszélte a helyzetet. Lord Mountbatten azt mondja, megkönnyebbült, hogy az igazi szexualitásának élhet.

„Mountbattennek lenni sosem volt számomra gond. Az egy generációs dolog, amibe beleszülettem. Fiatalként ezt mi úgy hívtuk, a a szerelem, amelyet nem nevezünk nevén. De szenzációs, hogy milyen messzire jutottunk az elfogadás terén. A coming out egy eléggé vicces kifejezés, de ha úgy vesszük, akkor ezt tettem én a magam virágnyelvén. És boldog vagyok, hogy megtettem. Bizonyos mértékben még most is küzdök a szexualitásommal, de az is egy remek utazás volt, hogy ide eljutottam” – vallotta Lord Mountbatten a Daily Mailnek.

lord-ivar-mountbatten-and-james-coyle
Lord Ivar Mountbatten (b) és James Coyle (j)

Lord Ivar Mountbatten családja a brit történelem egyik legfontosabb nemesi dinasztiája. Mountbatten Lajos Ferenc battenbergi herceg India alkirálya és főkormányzója, Burma grófja, illetve vikomtja volt, és az ő nevéhez fűződik a gyarmati India felosztásáról és Pakisztán megalapításáról szóló Mountbatten-terv is.

A frissen coming outolt nemes pedig nemcsak Viktória királynő ük-ük-ük-ükunokája, de II. Erzsébet királynő unokatestvére és a fent bemutatott gróf másodofokú unokaöccse is.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin