Hírek

Chicago polgármestere segíti az észak-karolinai cégeket

Rahm Emanuel, Chicago polgármestere és Barack Obama egyik fő szövetségese felajánlotta az észak-karolinai cégeknek, hogy költözzenek a városába, így elkerülve az állam nem régen elfogadott meleg ellenes törvényét.

CHICAGO, IL - JANUARY 10: Rahm Emanuel visits the House Of Blues Chicago on January 10, 2011 in Chicago, Illinois. (Photo by Daniel Boczarski/Getty Images)

Észak-Karolina szenátora, Pat McCrory márciusban írta alá azt a törvényt, amely semmissé tette az államban az összes LMBT emberek védelmében született rendeletet, valamint engedélyezi az LMBT emberek diszkriminációját a munkaerőpiacon. Továbbá a törvény azt is tiltja, hogy a transznemű diákok a számukra megfelelő mosdót használják az állami iskolákban.

McCrory döntése hatalmas vihart kavart, több város, például San Francisco, Seattle, New York City, valamint New York állam is utazási tilalommal bojkottálta Észak-Karolinát. Rahm Emanuel viszont ennél is tovább ment. Nemcsak városának alkalmazottainak tiltotta meg az utazást a konzervatív államba, hanem azt is bejelentette, hogy szívesen látja azokat a cégeket, amelyek menekülnének a kirekesztő törvény elöl.

A polgármester a Chicago Businessnek azt nyilatkozta: “Észak-Karolina értékei a kirekesztés és az intolerancia, míg a mienk a befogadás és a tolerancia. Már megkértem a csapatom, hogy írják össze azokat a cégeket, amelyek érdekeltek lehetnek egy sokkal befogadóbb közegre.”

US President Barack Obama (L) walks with Chicago Mayor and former White House Chief of Staff Rahm Emanuel, who met him upon arrival, on October 25, 2012 at Chicago O?Hare International Airport in Chicago. Obama is in Chicago to cast his early ballot for the November 6 election. AFP PHOTO/Mandel NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Már több mint 80 vállalat vezetője írta már alá azt a nyilatkozatot, amelyben elítélik Észak-Karolina új törvényét. Barack Obama eddig próbálta elkerülni, hogy az ehhez hasonló vitákba belefolyjon, de a Fehér Ház a legutóbbi jelentésében “rosszindulatúnak” nevezte Észak Karolina rendelkezését.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb