Itthon

Orbán Viktor: A bevándorlás és az LMBTQ-mozgalmak határozzák meg életünk minőségét

Ma délelőtt 10 órától tart kormányinfót Orbán Viktor a budavári karmelita kolostorban, ahol számos újságírói kérdésre válaszol.

A miniszterelnök szóba hozta a gyermekvédelminek nevezett, valójában gyűlöletkeltő, homo- és transzfób népszavazást is – nagyobb nyilvánosság előtt utoljára néhány nappal ezelőtt Sopronban beszélt róla -, ami gyerekek átoperálásáról és iskolai szexuális foglalkozásokról fog szólni.

A kormányfő szerint életünk minőségét meghatározó két nagy kérdés a mindennapok megélhetésén túl „a bevándorlás és az LMBTQ-mozgalmak által javasolt gyereknevelés és társadalomfelfogás”. Amikor erről beszélt, másodszor szólította meg külön a nemzetközi médiát.

Emellett az ATV kérdésére azt is elmondta, hogy a Fidesz köztársasági elnöknek Novák Katalin, jelenleg tárca nélküli családügyi minisztert jelöli – a jelenlegi államfő, Áder János második ciklusa jövő májusban jár le és a hatályos jogszabály értelmében nem jelölhető harmadik ciklusra.

Mint ismert, tavaly decemberben az Országgyűlés 135 igen, 55 nem és 5 tartózkodó szavazattal megszavazta az azonos nemű párkapcsolatban élő és egyedülálló személyek örökbefogadását megnehezítő törvénymódosítást. A törvény idén március elsején lépett hatályba és azóta Novák Katalin személyesen dönti el, kik azok az egyedülálló emberek, akiknek az örökbefogadási kérelmét jóváhagyja és kikét utasítja vissza.

A kormányzat olyan “lelkes” volt, hogy év elején már azelőtt utasítottak el örökbefogadókat, hogy hatályba lépett volna a módosítás.

 

Novák Katalin szerint egyáltalán nem fontos, fogadhatnak-e örökbe gyereket az azonos nemű párok

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb