Utazás

Brüsszel nyitja az európai pride-szezont

fotók: © visit.brussels – Eric Danhier

 

Szokás szerint Brüsszel nyitja meg az európai pride-szezont a kontinens első felvonulásával május 20-án. A szervezők több mint 150 000 embert várnak Brüsszel utcáira, és idén minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a tiltakozásra. A felvonulás idei témája ennek jegyében a “Protect the Protest” jelmondat, szeretnék felhívni ugyanis a figyelmet a tiltakozáshoz való alapvető jog tiszteletben tartására, amelyet a világ számos országában, azon belül Európában is még mindig túl gyakran megtagadnak. A “Protect the Protest” nemcsak helyben kap szerepet, az Amnesty International nemzetközi kampányt is indít a témában.

 

 

A brüsszeli pride hét már május 10-én elkezdődik, és a Rainbow Village, valamint a város szívében található Saint-Jacques negyed LMBTQ létesítményei gondoskodnak arról, hogy a város utcái élettel teljenek meg. A felvonulás napján mintegy száz közreműködő, egyesület és művész dolgozik majd együtt a programokon. Ezek egyike a Queer Graphics kiállítás, amely az LMBTQ közösség vizuális nyelvét mutatja be az 1950-es évektől napjainkig a brüsszeli Design Museumban.

Amit azonban a városban járva mindenhol látni lehet majd, hogy a felvonulást megelőző héten számos épületet kivilágítanak a szivárványzászló színeivel. Ha szívesen ellátogatnál Brüsszelbe a pride kapcsán, akkor további információkat a hivatalos oldalon találsz.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin