Hírek

Brit egyetemről derült ki, hogy elektrosokk-terápiával „gyógyította” a homoszexualitást

A BBC-nek adott interjút egy John álnéven nyilatkozó brit férfi, aki állítja: egyetemista korában az északír Queen’s Belfast University alkalmazottjai elektrosokk-terápiának vetették alá.

A „kezelés” során meztelen férfiakról mutattak neki fotókat és 15-30 másodpercenként sokkolták, amennyiben mérőeszközeik szexuális izgalmat mutattak ki. Az eletrosokk-terápia egészen addig tartott amíg ez az izgatottság el nem múlt.

 

Queen’s University Belfast

 

Ez az úgynevezett kutatás még az 1960-as években zajlott és a Mentális Egészség Tanszék munkatársai arra is buzdították Johnt, hogy menjen el randevúra egy nővel. A kísérleti alany elmondása szerint bármit megtett volna, hogy változzon szexuális orientációja, heteroszexuális lehessen, ezért is ment bele ebbe a programba, amelyet ma akár átnevelő terápiaként is jellemezhetnénk.

Bár a férfi az egészet tortúraként élte meg, két éven át vett benne részt. Végül az átnevelés nem járt sikerrel, elfogadta magát olyannak, amilyen, melegként. Úgy tudni az egyetemen egészen a hetvenes évekig zajlottak hasonló programok, amelyet az egyetem jelenlegi vezetése természetesen mélységesen elítél. „Nincs tudományos magyarázata az emberi magatartás ilyen irányú megváltoztatásának” – reagált az oktatási intézmény.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin