Hírek

Brazília is töröltetné a Netflix-szel a meleg Jézusról szóló filmet

Mintha olvastak volna egymás gondolataiban, Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára mellett a Rio de Janeiró-i bíróság is elítélően nyilatkozott a Netflixen látható Krisztus első megkísértése (The First Temptation of Christ) című filmről: „Ennek a »művészeti alkotásnak« a bemutatása súlyosabb és még inkább helyrehozhatatlan károkat okoz, mint a felfüggesztése” – áll az ítéletben, amely szerint a Netflixnek törölnie kellene a kínálatából a brazil produkciót. A döntés egyelőre nem végleges, még várni kell a felsőbb bíróság ítéletére, írja a BBC nyomán a 444.

Az alkotás olyan nagy felháborodást váltott ki Brazíliában, hogy szenteste még a filmet készítő Porta dos Fundos irodáját is megtámadták.

 

Krisztus első megkísértése

 

„2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára” – írta többek között Rétvári Bence a KDNP honlapján megjelentetett sajtóközleményben, amely teljes terjedelmében cikkünkben olvasható:

 

Töröltetné Netflixről a meleg Jézusról szóló filmet a KDNP alelnöke

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin