Hírek

Börtönbüntetésre ítélték a volt barátait megfertőző HIV-pozitív férfit

Hét év börtönbüntetésre ítélte a nottinghami bíróság Antonio Reyes-Minanát, aki 2008-ban és 2012-ben „szándékosan” fertőzte meg HIV-vírussal akkori partnereit. Noha tisztában volt egészségi állapotával, első barátja elől titkolta státuszát, a második előtt pedig tagadta, hogy pozitív lenne, majd mindvégig védekezés nélkül közösült velük. Annak ellenére is, hogy nem szedett gyógyszert, tehát vírusszáma magas volt.

A perdöntő bizonyíték az volt a 25 éves fiatalember ellen, hogy a két volt barátjában megtalálható HIV-vírus ugyanahhoz az altörzshöz tartozik, mint ami Antonioban is megtalálható.

Antonio Reyes-Minana

Reyes-Minana tette hatással lesz áldozatai egész hátralévő életére. Büntetése jól tükrözi tette súlyosságát.” – nyilatkozta James Allen a brit nyomozóhatóságtól. A rendőrség és HIV/AIDS szervezetek is bíznak benne, hogy az eset és a hozzá kapcsolódó ítélet felnyitja a hasonló mentalitású HIV-pozitív férfiak szemét: egyrészt a másik iránti felelősség kapcsán, másrészt arra, hogy gyógyszeres kezelés mellett ma már a HIV-fertőzöttek nem adják tovább a vírust negatív társuknak.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin