Hírek

Börtönbe zártak egy műsorvezetőt Egyiptomban egy meleg férfivel készített interjú miatt

A gizai bíróság döntése szerint egy év börtön jár annak a férfinek, aki augusztusban interjút készítettt egy meleg férfival.

Mohamed al-Gheiti többször is kifejezte ellenszenvét és véleményét a homoszexualitással kapcsolatban, de egy tavalyi műsora miatt most azzal vádolják, hogy támogatni és népszerűsíteni akarta azt.

Gheitit egy év börtönre ítélték, 147 dollár pénzbüntetést szabtak ki rá, és amint letöltötte börtönbüntetését, még egy évig megfigyelés alatt fogják tartani. A bíróság nem csak a műsorvezetőt, de a csatornát is megbüntette, két hétig nem sugározhatnak – írja az SBS News.

A Gheiti vezette talk show-ban egy meleg férfit interjúvolt meg, hogy a homoszexualitásról és annak helyzetéről beszélhessenek. A férfi arcát nem láthatták a képernyő előtt ülők, hogy tiszteletben tartsák személyiségi jogait. Azt azonban elárulta, hogy régebben szex munkásként dolgozott, jelenleg pedig egy férfival áll párkapcsolatban. 

Egyiptomban a homoszexualitást nem tiltják törvények, de a konzervatív muszlim társadalom elítéli őket, és nem is könnyíti meg beilleszkedésüket. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin