Hírek

Belevésték támadói egy kirgiz férfi hasába, hogy meleg

Figyelem! Felkavaró tartalom, csak 18 éven felülieknek!

Hazája elhagyására kényszerült egy biszexuális férfi Kirgizisztánban, miután egy hónapon belül két brutális homofób támadás is érte.

Kirgizisztán elhelyezkedése Közép-Ázsiában

A teljes neve elhallgatását kérő, korábban az Iszik-köl régióban élő, huszas éveiben járó férfit, A. D-t a PinkNews szólaltatta meg.

Elmondása szerint az első támadás tavaly november első felében érte őt és közeli barátját, akivel épp egy ölelésbe forrva búcsúztak, amikor három, számukra ismeretlen férfi közelített feléjük.

Megragadták, egy közeli, elhagyatott fás részre vonszolták és botokkal verték a lábukon, a hasukon, valamint a veséjüknél, majd magukra hagyták őket. Az incidenst követően a rendőrségen tett feljelentést gyűlöletbűncselekmény miatt – egy helyi LMBTI szervezet workshopján tanulta róla, milyen fontos az ilyen esetek gyűlöletbűncselekményként jelentése.

A feljelentésnek egészen november 19-ig semmilyen következménye nem volt. Azon az estén azonban, ahogy éppen hazafele gyalogolt, egy fekete autó állt meg előtte és kiszólt belőle egy férfi, hogy szálljon be, nyomára akadtak támadóiknak.

ГЕЙ – azaz meleg orosz nyelven, cirill betűkkel

Az invitálás azonban átverés volt. Az autóban még egy férfi várta és A. D. hamarosan azzal is szembesült, hogy nem a rendőrség felé tartanak, hanem újfent egy kihalt terepre. Megérkezvén inzultálni kezdték őt.

Te átkozott homokos, minek írtál ilyen feljelentést!? Hát nem érted, hogy senki nem fog segíteni rajtad? A társadalom szégyene vagy!” Hozzátették, hogy amikor ő és a barátja majd meghalnak, senki nem lesz, aki eltemesse őket.

A szitkozódás után az elkövetők elővettek két üveg vodkát, majd javasolták, hogy igyák meg együtt, elfeledve a történteket. A. D. azonban nem akart alkoholt inni, mondván anélkül is el tudja felejteni. Ez azonban csak olaj volt a korábbi tűzre, ütni kezdték őt és kényszerítették az ivásra.

Az áldozat végül a kórházban tért magához, erős fájdalmat érezve mindenhol a testén, de különösen a hasa tájékán. Ennek oka, hogy amíg eszméletlen volt a két férfi szó szerint belevéste a hasába, hogy ГЕЙ, ami oroszul annyit tesz meleg – ahogy az a fenti fényképen is látható.

A szerencsétlen fiút édesanyja vitette el a közkórházból egy magánklinikára, ahol volt ideje felépülni. Elmondása szerint anyukája az egyetlen, aki elfogadja őt olyannak, amilyen. Rajta kívül nem maradt senkije, különösen azután, hogy a támadások miatt hazája elhagyására kényszerült.

Kirgizisztánban különösen nehéz az LMBTQ közösség helyzete, 2014-ben elfogadtak egy, az oroszországival szinte teljes egészében megegyező, úgynevezett melegpropagandát tiltó törvényt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin