Hírek

Elfogadták Kirgizisztánban a Melegpropaganda-ellenes Törvényt

Akárcsak az oroszországi, ez a törvény is tiltja, hogy információkat terjesszenek a „nem hagyományos szexuális kapcsolatokról”. A kirgiz Parlament kedd délután elsöprő többséggel, 79:7 arányban szavazta meg a melegpropaganda-ellenes tervezetet.

Csókolózó meleg párt visz el a rendőrség

Aki mégis propagálni merészelni a homoszexuális kapcsolatokat, az nemcsak pénzbüntetést kap majd – amely az átlag havi kirgiz fizetés felének felel meg -, de börtönbe is küldhető. Emellett betiltják az LMBTQ-szervezeteket és a törvényszegő újságírók is büntetésre számíthatnak.

"Jogom van boldognak lenni!"

Mindezek mellett említésre érdemes, hogy a törvénynek mégcsak nem is a legkeményebb verzióját fogadták el. Volt olyan képviselő, aki 1-től 3 évig terjedő börtönbüntetést szeretett volna kiharcolni. A tervezetet a Parlament Oktatási Bizottsága négy percnyi konzultáció után fogadta el.

Almazbek Atambayev kirgiz elnök

Az elfogadott törvény már csak az elnök, Vlagyimir Putyin szoros szövetségese, Almazbek Atambayev aláírására vár. A tervezetet az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége és az Európai Parlament is elítélte.

Kirgizisztánban 16 évvel ezelőtt, 1998-ban dekriminalizálták a homoszexualitást.

Forrás: Gaystarnews.co.uk

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin