Hírek

Azonos nemű párokat adott össze Róma polgármestere

A hétvégén ért véget Vatikánvárosban a római katolikus egyház kéthetes püspöki szinódusa, amelyen a melegek számára is üdítő kijelentések hangzottak el. Azonban nem ez volt az egyetlen esemény Rómában, amelyről érdemes beszámolni. Ignazio Marino, az itáliai főváros polgármestere tizenhat meleg és leszbikus pár külföldön kötött házasságát anyakönyvezte. Mariano azonban fontosnak tartotta az eseményt, mert az a célja, hogy városában mindenkinek egyenlő jogokat biztosítson.

Anyakönyveztetés a római Városházán

A Capitolium-dombon levő római főpolgármesteri hivatalban Marino elsőként egy tizenhat éve együtt élő és 2009-ben a spanyolországi Barcelonában összeházasodott olasz leszbikus pár esküvőjét regisztrálta. A kivétel nélkül külföldön házasságot kötött párokat rokonaik és barátaik kísérték el. Több meleg és leszbikus pár a béranyával világra hozott, vagy örökbe fogadott gyermekeivel érkezett.

A városháza előtti teret rendőrkordon védte az azonos neműek közötti házasságokkal szemben tiltakozó tüntetőktől. Ignazio Marino egyébként a balközép kormányerő, a Demokrata Párt politikusa, és pártja a héten jelentette be, hogy törvénnyel kívánja rendezni a melegek és leszbikusok párkapcsolatait.

Egy boldog család a polgármesterrel

Angelino Alfano olasz belügyminiszter október elején az olasz városok hatóságaihoz intézett körlevélben hangsúlyozta, hogy a hatályos olasz jogszabályok értelmében az azonos neműek között külföldön kötött házasságok Olaszországban érvénytelenek, nem anyakönyveztethetők. A külföldön kötött meleg és leszbikus házasságokat ugyanis többek között már Milánóban és Nápolyban is regisztrálhatták az anyakönyvi hivatalokban.

Az olasz püspöki kar elítélte Ignazio Marino kezdeményezését, amelyet önkényesnek és elfogadhatatlannak nevezett.

Forrás: Pinknews.co.uk, Index.hu

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin