Hírek

Azonos nemű párok csókkal tüntettek a bevásárlóközpontból kidobott meleg férfiakért

Több tüntető is megjelent a hétvégén egy mexikói bevásárlóközpontban szivárványszínű zászlóikkal, miután a biztonsági őrök korábban megtiltották egy meleg párnak, hogy megcsókolják egymást, vagy hogy megfogják egymás kezét.

„A szerelem, az szerelem” – hangzott a tüntetők sorából, miközben végigvonultak a luxusüzletek és a kávézók mellett, egymást csókolva és szivárványzászlóikat lengetve, amivel több kérdő pillantást is kiérdemeltek a mit sem sejtő vásárlóktól.

 

Több tucat tüntető gyűlt össze a bevásárlóközpontban.

 

A tüntetésre azután került sor, hogy a biztonsági őrök megtiltották egy meleg párnak, hogy megcsókolják egymást az épületben. Jorge és Iván éppen arra vártak, hogy a közeli moziban elkezdődjön a film, amikor néhány biztonsági őr közelítette meg őket, és felszólította arra, hogy hagyják el a területet. A biztonsági őrök arra is megkérték a párt, hogy ne „fogdossák” egymást olyan nyilvános helyen, ahol akár gyerekek is láthatják őket – számol be róla a Pink News.

Egy drag queenekből álló szervezet, a Regias del Drag azonban úgy döntött, hogy a történtek ismeretében tüntetést szerveznek a bevásárlóközpontban. Ezzel akartak dacolni a biztonsági őrökkel, akik azt állították, hogy ők csupán a munkájukat végezték.

Délután három óra körül a bevásárlóközpontot elárasztották a tüntetők, akik kiterítették szivárványszínű transzparenseiket, és zászlóikat köpenyként használva kezdték el a felvonulást. Néhányan a transzneműeket támogató szimbólumokkal ellátott táblákkal is érkeztek.

„Az oktatás a megoldás, nem a diszkrimináció” – visszhangzott a tüntetők hangja, ahogy végigvonultak a boltok között.

A csapat, amelyhez Jorge és Iván is csatlakoztak, később elárasztotta az egyik főbb sétányt, hogy megcsókolják és megöleljék egymást, amivel ünneplő ujjongásokat érdemeltek ki a látogatóktól.

 

 

 

 

 

 

Mexikóváros igazán liberálisnak számít a konzervatív Mexikóban, hiszen itt legalizálták először az azonos neműek házasságát Latin-Amerikán belül 2009-ben. Mexikó harmincegy államában egyéni szabályok vonatkoznak a házasságra, amellyel különböző mértékben rendelkeznek a házassági egyenlőséggel. Továbbá az LMBTQ embereket több diszkrimináció-ellenes törvény is védi, bár a szülők és a katonák jogait illetően még nem születtek megnyugtató döntések.

Néhány törvényjavaslat továbbra is függőben van, köztük pedig akadnak olyanok, amelyek az átnevelő terápiák betiltását javasolják. 2019-ben azonban Mexikót a világ második leghalálosabb országává nyilvánították a transznemű emberek számára.

Egy mexikói LMBTQ-jogi szervezet felmérése megállapította, hogy 2013 és 2016 között legalább 473 LMBTQ embert öltek meg az országban, és ebből 261-en transznemű nők voltak. A felmérés szerint az elmúlt két év számított a legerőszakosabbnak, 30 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma az előző évekhez képest.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin